Onstwedde heeft weer een bloemenwinkel. 'Een bloemwerk vertelt het verhaal van verdriet en vreugde'

‘Groene Verhalen’ in Onstwedde wordt officieel geopend. Foto: Rie Strikken

Beginnersgeluk of groene vingers? Allebei voor Marjan Dekker. Terwijl bij de meeste tuinders het afgelopen seizoen ondermaats was, had zij een geweldige opbrengst van haar eerste moestuin. Dekker: „Net als iedereen had ik heel veel slakken, dat wel.”
Lees meer over
Stadskanaal
Westerwolde

En toch moet volgend jaar de moestuin wijken voor een bloementuin. Daar wil ze uit plukken om in haar atelier te gebruiken voor uiteenlopende creaties als boeketten of gelegenheidswerk, zoals rouw- en bruidswerk.

Dekker: „Natuurlijk zal ik ook bloemen van de veiling betrekken, maar ik wil met respect voor de schepping zoveel mogelijk duurzame materialen gebruiken.”

Groene Verhalen

Afgelopen zaterdag opende ze in Onstwedde ‘Groene Verhalen’, haar atelier voor bloemstyling en groendecoratie.

Na een carrière in de zorg gooide ze in 2015 het roer om en maakte van haar hobby haar vak. Ze studeerde af aan de Floral Academy. Met haar man en dochter verruilde ze Amersfoort voor een voormalige bakkerij in Onstwedde. Het pand heeft een royale werkplaats waar haar man zich kan uitleven in zijn hobby, het houtbewerken en een winkelruimte, groot genoeg om ook workshops te geven.

Dekker: „Ik wil mijn vaardigheden delen met anderen. Zo lang ik me kan herinneren ben ik altijd al bezig geweest met stylen, mooie dingen maken. Bloemen combineer ik met bijvoorbeeld vondsten uit de natuur of houtcreaties van mijn man.”

Haar atelier heet ‘Groene Verhalen’, omdat ze met haar bloemwerk verhalen wil vertellen: verhalen van verdriet en vreugde. Dekker: „In overleg met de klant maak ik een weelderig of juist eenvoudig boeket.”

Vrijdag en zaterdag open

Voorlopig is ‘Groene Verhalen’ op vrijdag en zaterdag open. Men kan er dan terecht voor losse boeketten of groendecoratie. De andere dagen is een afspraak mogelijk.

Marjan en haar man Christiaan hebben het pand al grondig gerenoveerd, maar er moet nog veel gebeuren. Dekker: „Oorspronkelijk wilden we het pand zoveel mogelijk in originele staat herstellen. Deels is dat ook gelukt, maar sommige dingen worden gewoon te duur, al doen we ook heel veel zelf.”

Voormalig bakkerspand

Marjan en Christiaan verdiepten zich in de historie van het voormalige bakkerspand. Ze vonden Klaas ten Have, de laatste bakker, bereid om ‘Groene Verhalen’ te openen.

In zijn speech complimenteerde hij de familie Dekker met het voorlopige resultaat en hun ondernemerszin. Onstwedde is weer een mooie bloemenzaak rijker. Ten Have eindigde met: „Dit gaat jullie zeker lukken.”

Nieuws

menu