Ook zonder open doekje heeft UDI plezier op toneel. Voorzitter Fokko Trip: 'Het stuk ‘Edelweiss’ schuiven we door naar 2023.'

Het bestuur van UDI op het podium van theater Geert Teis. Foto: Rie Strikken

Aanwas van nieuwe leden, een voormalig toneelmeester in de decorcommissie, bijna 250 kaarten verkocht: het geluk lachte toneelvereniging UDI toe. Toch moest de voorstelling die gepland stond voor 12 februari worden afgeblazen. De club herpakte zich onmiddellijk.
Lees meer over
Stadskanaal

Voorzitter Fokko Trip: „Het stuk ‘Edelweiss’ schuiven we door naar 2023. We gaan voluit voor een optreden in de openlucht, in augustus. Waar, hoe, wat is nog niet bekend. Als bestuur gaan we hierover brainstormen en onze leden raadplegen.”

Uw verslaggever is te gast bij een bestuursvergadering. De vier leden zijn helemaal blij. Er is net een fotosessie geweest in theater Geert Teis. Speciaal voor UDI deed Corinne Ambergen, allround theatermedewerker, in haar vrije tijd het theater kort van het slot af.

Fijn om aan het toneel te ruiken

Trip: „Het was zó fijn om even weer aan het toneel te ruiken. Al was het dan ook met een dicht gordijn in plaats van met een open doekje. UDI en Geert Teis zijn al jaren een goed team. Men denkt altijd met ons mee, alle deuren gaan voor ons open, vanavond zelfs letterlijk! Daar zijn we ze dankbaar voor. Het was dan ook met lood in de schoenen dat wij bij het theater de voorstelling moesten afzeggen. Ze reageerden met alle begrip. Iedereen die een kaartje had gekocht heeft inmiddels zijn geld terug.”

Leden blijven de club trouw

UDI komt de corona-periode tot nu toe redelijk ongeschonden door. De leden blijven de club trouw. Er zijn zelfs drie nieuwe spelers verwelkomd.

Trip: „We doen er alles aan om de club bij elkaar te houden. We houden onderling contact.”

In juni begon men met lezen van een nieuw stuk. In september gingen repetities coronaproof van start.

Trip: „Een toneelspeler wil spelen! We waren zo blij dat we de vloer weer op konden! Al vóór 1 november zat de tekst er bij iedereen goed in. Voor UDI-begrippen best bijzonder …”

Twijfel

Na de aangescherpte maatregelen sloeg de twijfel toe.

Trip: „UDI stond voor grote uitgaven op PR-gebied, posters moesten gedrukt worden. En áls de voorstelling al door kon gaan, dan moest dat met veel minder publiek, zonder het altijd gezellige bal na en zonder verloting. Dat slaat een te groot gat in de begroting. Kortom: geen UDI-avond zoals het publiek dat van ons gewend is.”

Lol aan de keukentafel

Nadat de knoop doorgehakt is kijkt het bestuur energiek naar de toekomst. Trip: „De bestuursvergaderingen gaan op zijn UDI’s. We hebben lol met elkaar hier aan de keukentafel en bruisen van de ideeën. We bedenken allerlei mogelijkheden. Zodra we iets concreets hebben laten we het weten aan de Kanaalstreek.”

Nieuws

Meest gelezen

menu