Opeens komt de duofiets voor Balanszorg heel dichtbij. Met dank aan 18 cursisten van de opleiding 'servicemedewerker breed' Noorderpoort Stadskanaal

Na het overhandigen van de cheque samen op de foto. Foto: Ina Kiel

Bakkers Jan Lugtenborg, Eerkens en Bos, kwekerij Hamminga, Blokker Musselkanaal, Rolfes Sports, Pet’s Place, Tuin Groen, Jumbo Ter Apel, Coop Ter Apel en Musselkanaal en Wedeka: zo maar een greep uit de sponsoren die de tweedejaars studenten van de mbo-opleiding ‘servicemedewerker breed’ hielpen met het uitvoeren van hun maatschappelijke opdracht: geld inzamelen voor een duofiets. Een duofiets voor kleinschalige zorginstelling Balanszorg in Musselkanaal.
Lees meer over
Stadskanaal

In het leslokaal bij Wedeka Stadskanaal kwam directeur Trea Mulder van Balanszorg de opbrengst in ontvangst nemen. Samen met medewerkster Kim Kruize en bewoners Erika Beerling en Geert Koops liet zij zich verrassen. Na een mooie speech van Carla Meyjer kreeg zij door Harry Prins het geld overhandigd. Maar liefst 750 euro.

Sprakeloos

Trea Mulder: „Ik ben niet zo gauw op mijn mondje gevallen, maar ik ben sprakeloos! Wat is dit geweldig! Wat hebben jullie dit fantastisch gedaan!”

Geert Koops, bij iedereen bekend om zijn soepele praat, nam het gelukkig van haar over: „Nou, dan kunnen we nu gaan onderhandelen met Rolfes Sports!” Hij en Erika Beerling behoren tot de doelgroep voor de duofiets.

Trea Mulder: „Als we geen fiets meer hoeven te huren, maar zelf een hebben, dan kunnen we spontaan een half uurtje gaan fietsen. Of de buurt erbij betrekken. Zo leren mensen in de straat onze bewoners beter kennen en andersom.”

Noorderpoort cursisten

De achttien Noorderpoort cursisten van de opleiding ‘servicemedewerker breed’ kwamen met ideeën voor hun opdracht. Eén van hen, Harry Prins, die bij Balanszorg woont, wist dat de zorginstelling aan het sparen was voor een duofiets. Hij bracht het in. De klas besloot unaniem voor dit doel te kiezen.

Er zijn onder andere kniepertjes gebakken, ware kunstwerken van vetbollen gemaakt en kerstdecoraties vervaardigd. Bij de kringloopwinkels in Stadskanaal en Ter Apel werd alles te koop aangeboden. Ook een beschikbare collectebus werd daar goed gevuld.

Cliënten van Balanszorg hadden zelf al heel wat geld verdiend. Geert Koops: „We zijn begonnen met auto’s wassen. We hebben al kniepertjes gebakken. En toen het winkelweek was hebben we van de winkels in Musselkanaal heel veel gekregen.”

Hartverwarmend

Trea Mulder vult aan: „Hartverwarmend, zoals de middenstand ons heeft gesteund. We zitten nu op 2500 euro. Daar komt deze 750 euro bij. En ik hoorde nu net, echt net voordat ik hier kwam, dat Univé 5000 euro toezegt! Een fiets kost ongeveer 7000 euro, dus de fiets komt opeens wel heel dichtbij!”

Tot aller hilariteit merkt Geert Koops op: „Dan hebben we misschien zelfs wel genoeg geld voor een elektrische! Trapt ook makkelijker!”

Nieuws

Meest gelezen

menu