Pagefestival in Stadskanaal keert volgend jaar terug als driedaags festival

Het Pagefestival is vanaf volgend jaar een driedaags breed cultureel festijn. Foto: Jan Lenting

Het Pagefestival in Stadskanaal valt dit jaar, zoals alle evenementen tot 1 september, ten prooi aan de coronacrisis. Organisator Stichting Pagepop.nl stelt echter volgend jaar sterker dan ooit terug te keren. Het Pagefestival wordt een driedaags evenement.

Heel lang was het Pagefestival - toen nog Pagepop - een zondagmiddag- en avondfestival. Sinds enkele jaren vindt het gratis toegankelijke festival op zaterdag en zondag plaats. Bovendien ontwikkelde het zich van een muziekfeest tot een breed cultureel festijn.

Die groei zet nu door. Het Pagefestival is vanaf 2021 een driedaags festival. ‘Uitbreiding naar drie dagen lag al langer in de strategische planning van ons festival’, meldt voorzitter Nico Wiersema in een persbericht.

‘We vinden volgend jaar een mooi moment om dit definitief uit te rollen, we willen het extra leuk maken als compensatie voor alle gemiste evenementen van dit jaar.’

Headliners van 2020 gestrikt voor 2021

De line-up voor het voor 20 en 21 juni van dit jaar geprogrammeerde festival was grotendeel rond. De vrijwilligers die zich bezighouden met de programmering hebben de ambitie alle voor dit jaar gestrikte acts vastleggen voor het festival van volgend jaar.

De headliners Pé & Rinus, De Kraaien, Professor Nomad The Cure Session en Ralph de Jongh hebben dit inmiddels toegezegd. Alleen Yip Rock heeft vanwege een buitenlandse tournee afgezegd.

Het Pagefestival vindt volgend jaar van vrijdag 18 tot en met zondag 20 juni plaats.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal
Coronavirus
menu