'Porre's Toen' in Alteveer is de eerste Worteltuin in Noord-Nederland; Geerte van den Wildenberg houdt 22 juni open huis

Geerte van den Wildenberg van 'Porre's Toen' in Alteveer. Foto: Paul Abrahams

Op 22 juni opent Stichting Wortel haar eerste Worteltuin in Noord-Nederland. Het gaat om ‘Porre’s Toen’, de particuliere tuin van Geerte van den Wildenberg in Alteveer.
Lees meer over
Stadskanaal

Kinderen, waarvan het contact met één of beide ouders moeizaam is, kunnen in de rust van deze tuin hun ouders ontmoeten en de familiebanden aanhalen en versterken. Worteltuin ‘Porres Toen’ is gelegen aan de Dwarsstukkerweg 3 in Alteveer.

Paradijs

Porre’s Toen is een permacultuurtuin in ontwikkeling. In het vroege voorjaar van 2019 is Geerte van den Wildenberg met de aanleg gestart. In korte tijd heeft ze het met fruitbomen, kleinfruit, kruiden en vaste planten ontwikkeld tot een paradijsje voor insecten, vogels en andere dieren.

Gastvrije oase

Door haar tuin nu ook open te stellen als Worteltuin biedt ze een gastvrije oase aan kinderen, die hier hun ouders op een ontspannen en ongedwongen manier kunnen ontmoeten. Tijdens de bezoeken is er voor kinderen en ouders van alles samen te doen, zoals bloemen, fruit en kruiden plukken, tuinklusjes aanpakken, luieren in het gras, picknicken of jam maken.

Open Tuin

Op 22 juni 2021 is er tussen 10.00 en 15.00 uur gelegenheid de tuin te bezoeken. Geerte is aanwezig om te vertellen over de tuin en wat er zoal te zien en te doen is voor kinderen en ouders. Ben je deze dag verhinderd? Neem dan vooral contact op, om een afspraak te maken voor een ander moment.

Stichting Wortel

Stichting Wortel heeft zich tot doel gesteld om in elke provincie minstens één Worteltuin te realiseren. Worteltuinen zijn gastvrije ontmoetingsplekken in particuliere tuinen waar kinderen, die om wat voor reden dan ook niet meer bij één of beide ouders wonen, de banden met hun vader en/of moeder en andere familieleden kunnen aanhalen en versterken.

De Worteltuinen zijn zo ingericht dat ze op een optimale manier bijdragen aan het contact tussen ouder en kind. De tuineigenaren stellen hun tuin gratis ter beschikking voor het goede doel en Stichting Wortel ondersteunt hen bij het faciliteren van kwalitatieve ontmoetingen.

Wil je gebruik maken van de Worteltuin in Alteveer? Maak dan een afspraak met Geerte: 06-25183239. Kijk voor meer informatie op de website www.stichtingwortel.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu