Presentatie ‘het centrum van Stadskanaal 1960-2020’ met archieffoto’s uit het SHC

Het Stadskanaal langs de Hoofdstraat met een vol beladen vrachtschip zoals in de jaren 60 nog veelvuldig was te zien. Daarachter de Beneluxlaan met de Hema die toen net geopend was. Het hoge pand links was het kantoor en woonhuis van notaris Kuhlman en verder nog net zichtbaar de panden van grossierderij Kuipers. Inmiddels staat hier de Kanaalpassage.

Het Stadskanaal langs de Hoofdstraat met een vol beladen vrachtschip zoals in de jaren 60 nog veelvuldig was te zien. Daarachter de Beneluxlaan met de Hema die toen net geopend was. Het hoge pand links was het kantoor en woonhuis van notaris Kuhlman en verder nog net zichtbaar de panden van grossierderij Kuipers. Inmiddels staat hier de Kanaalpassage. Collectie Streekhistorisch Centrum/Jospe 32102.

Bert Roossien vertoont zondagmiddag 2 april weer foto’s uit het archief van het Streekhistorisch Centrum. Deze keer staan de veranderingen in het centrum van Stadskanaal centraal. De voorstelling vindt plaats in de bibliotheek van Stadskanaal.
Lees meer over
Kanaalstreek

Wie een oude foto van de Hoofdstraat van Stadskanaal bekijkt, ziet al snel dat het merendeel van de panden aan de straatzijde zijn verdwenen. Dat geldt tevens voor de agrarische bebouwing langs het Boerendiep, inmiddels Navolaan geheten. In de afgelopen halve eeuw is dit stukje Stadskanaal drastisch op de schop gegaan. Er is gesloopt, gebouwd, weer afgebroken en herbouwd. In deze beeldpresentatie, samengesteld door Bert Roossien, zien bezoekers al deze veranderingen door de jaren heen nog eens voorbijkomen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's