Provinciale Vrijwilligersprijs voor Boy Nijgh Voetbalschool in Stadskanaal. Stichting Veur Noppes sleept aanmoedigingsprijs in de wacht

De Boy Nijgh Voetbalschool geeft gratis voetbaltraining aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Foto: Pixabay

De winnaars van de 21ste editie van de Provinciale Vrijwilligersprijs zijn bekend: Camping Polemonium, ZomerJazzFietsTour, Sociale Klussendienst Stip, Boy Nijgh Voetbalschool en Stichting (on)Gestoord.
Lees meer over
Stadskanaal
Westerwolde

De prijzen werden uitgereikt door gedeputeerde Tjeerd van Dekken in de categorieën cultuur, jeugd, leefbaarheid, sport en zorg. De winnaars ontvingen een cheque van 3.000 euro.

Door de maatregelen rond het coronavirus vond de uitreiking voor de tweede keer digitaal plaats. Zodra dat weer mogelijk is, overhandigt de gedeputeerde persoonlijk de prijzen en juryrapporten ook fysiek en op locatie aan de vrijwilligersorganisaties.

Boy Nijgh Voetbalschool uit Stadskanaal

De Boy Nijgh Voetbalschool (categorie sport) geeft gratis voetbaltraining aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar, door gekwalificeerde trainers. De vrijwilligers staan belangeloos op het veld en alle kinderen kunnen meedoen. Ook kinderen uit gezinnen voor wie een clublidmaatschap niet betaalbaar is. Samen sporten en bewegen is leuk en draagt bij aan de gezondheid en ontwikkeling van iedereen.

De jury vindt de inzet van de vrijwilligers fantastisch. Kinderen krijgen niet alleen de mogelijkheid om hun voetbaltalenten te ontwikkelen, maar bouwen ook aan hun sociale netwerk in een sportieve omgeving. Een waardevol project!

Aanmoedigingsprijs

De overige finalisten, Bab Ad-daar Groningen, Dorpshuis Baaiemerstee Bierum, Stichting Veur Noppes Stadskanaal, Fietsmaatjes Eemsdelta en Stichting Stuif es in ontvingen als aanmoedigingsprijs een bedrag van 1.000 euro.

Uitslag

De uitslag van de Provinciale Vrijwilligersprijs 2021 is op de website van de provincie te zien, inclusief de introductievideo’s van de finalisten: www.provinciegroningen.nl/vrijwilligersprijs .

Nieuws

Meest gelezen

menu