Rick Lem en Bart Stoffer Brakke van het mediabedrijf Vandebond in Stadskanaal houden actie voor de Voedselbank Zuidoost-Groningen. 'Tien mille is ambitieus, maar zeker niet onhaalbaar, want de actie loopt als een raket'

Rick Lem en Bart Stoffer Brakke van de Moonlight Music Quiz. Foto: Paul Abrahams

Het aftellen is begonnen voor Rick Lem en Bart Stoffer Brakke van het mediabedrijf Vandebond in Stadskanaal. De twee jonge ondernemers organiseren zaterdagavond 18 december de online Moonlight Music Quiz.
Lees meer over
Stadskanaal
Westerwolde

De opbrengst van de gezellige quiz komt ten goede aan de Voedselbank Zuidoost-Groningen. Het geld is bedoeld om de kosten te betalen. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld brandstof, het onderhoud en de verzekering van het wagenpark en huisvesting.

Mooie prijzen

Rick en Bart hopen uiteindelijk dat een cheque van 10.000 euro kan worden aangeboden. „Tien mille is ambitieus, maar zeker niet onhaalbaar. De actie gaat als een raket. Veel bedrijven in de regio hebben sponsorpakketten afgenomen, er wordt geld gedoneerd en de plaatselijke winkeliersvereniging houdt een lotenactie met mooie prijzen. Verder vinden verschillende acties plaats om geld in te zamelen voor het goede doel en tijdens de uitzending zaterdagavond kan ook nog geld worden overgemaakt om de voedselbank financieel te ondersteunen.”

Alles valt op z’n plek

Rick en Bart steken met plezier veel tijd en energie in de voorbereiding van de Moonlight Music Quiz. „Het draaiboek is klaar, maar we moeten bijvoorbeeld nog enkele sponsorfilmpjes maken en ook de locatie in het theater Geert Teis moet in de komende dagen feestelijk worden ingericht. Maar langzaam maar zeker valt alles op z’n plek.”

Muzikale kennis testen

Jasper Stuut neemt de presentatie van de Moonlight Music Quiz voor zijn rekening. Deelnemers kunnen de muzikale kennis testen en fantastische prijzen winnen. Er zijn vijf categorieën: van regionale artiesten tot Top2000. De prijzen worden aangeboden door plaatselijke winkeliers. Tussendoor zingt Lisa-Mae de Vries een aantal nummers.

Inloggen

Om mee te doen aan de Moonlight Music Quiz moet op zaterdag 18 december voor 19.45 uur worden ingelogd op www.vandebond.nl/moonlight

Deelname is gratis.

Lezersactie

Veel ondernemers dragen de actie voor de voedselbank een warm hart toe en hebben prijzen aangeboden. Zoals bierbrouwer Martijn Eggens uit Groningen. Een aantal deelnemers aan de Moonlight Music Quiz sleept een bijzonder bierpakket in de wacht.

Ook lezers van deze krant kunnen een bierpakket winnen. Welk nummer is volgens de luisteraars van 3voor12 het nummer van 2021? Mail het antwoord voor vrijdagavond 17 december naar winactie@vandebond.nl

De naam van de winnaar van de lezersactie wordt tijdens de live uitzending bekend gemaakt.

Lees hier meer over de lotenactie van de winkeliersvereniging.

Nieuws

menu