Roy Schulte van Restaria Menistenplein in Stadskanaal bouwt een serre met plek voor 40 gasten. 'Het aantal zitplaatsen wordt bijna verdubbeld'

Roy Schulte van Restaria Menistenplein in Stadskanaal. Foto: Paul Abrahams

Eigenaar Roy Schulte van Restaria Menistenplein in Stadskanaal staat aan de vooravond van een ingrijpende facelift. Op tafel ligt een indrukwekkende stapel bouwtekeningen en illustraties.
Lees meer over
Stadskanaal
Westerwolde

„We gaan de zaak uitbreiden met een serre”, vertelt Roy. „Zodat onze gasten ook met slecht weer ‘buiten’ gezellig een kopje koffie kunnen drinken of een maaltijd kunnen nuttigen. De glazen aanbouw wordt gerealiseerd op de plek van het huidige terras en biedt plaats aan 40 personen. De verwarming wordt in het plafond aangelegd. Het ziet er werkelijk prachtig uit. We zijn over enkele maanden het eerste horecabedrijf in Stadskanaal met een serre, een verrijking bovendien voor het Menistenplein.”

Ultramodern ventilatiesysteem

„Vanwege Covid-19 wordt een ultramodern ventilatiesysteem geplaatst, dat gebruik maakt van UV-technologie”, vervolgt Roy. „UV kan mits je het goed toepast uitstekend werken voor desinfectie. Een voorbeeld van zo’n innovatief systeem is de zogeheten Virobuster. En voor extra ventilatie kunnen we vanzelfsprekend bij mooi weer de glaswand van de serre gedeeltelijk of helemaal openzetten. Zo creëer je zowel binnen als buiten.”

Architect Jacob Meijer

Restaria Menistenplein biedt nu nog plek aan vijftig gasten. Met de bouw van de serre wordt het aantal gasten dus bijna verdubbeld. Het ontwerp is van architect Jacob Meijer en ook Paas Bouw Adviesbureau heeft zijn medewerking verleend.

Creatief blijven nadenken

Het zijn onzekere tijden voor de horeca, weet Roy als geen ander. Nu moet zijn bedrijf tot media januari de deur sluiten en is alleen afhalen mogelijk tot acht uur ‘s avonds. „Toch moet je creatief blijven nadenken om het hoofd financieel gezien boven water te houden. Zeker is: er moet iets gebeuren. Wij hebben uiteindelijk gekozen om extra plekken te creëren door middel van een beeldbepalende serre. Dankzij de gemeente Stadskanaal kunnen we ons plan uitvoeren, want we hebben ‘serre breed’ anderhalve meter grond aan de Hemenweg kunnen aankopen. We hopen dat we in februari, maart kunnen beginnen met de werkzaamheden.”

Vijf luxe appartementen

Ook leuk om te vermelden. Boven Restaria Menistenplein en de aangrenzende panden van vastgoed ondernemer Gert Jan D’Haan worden vijf luxe appartementen gerealiseerd. Het zijn appartementen met een oppervlakte van zo’n 80 vierkante meter met twee slaapkamers en een berging. Er is veel vraag naar appartementen in het centrum van Stadskanaal en voordat de eerste steen is gemetseld, staan al namen van belangstellenden op de lijst.

Een impressie van de serre is woensdag te bekijken in de papieren en digitale Kanaalstreek Ter Apeler Courant.

Nieuws

Meest gelezen

menu