Sinterklaas logeert in Bed and Breakfast Villa De Beuk in Stadskanaal. Er worden pepernoten gebakken in de keuken

Sinterklaas opent Bed and Breakfast Villa De Beuk in Stadskanaal. Foto: Rie Strikken

En Sint zag dat het goed was. De schepping van Villa De Beuk is nog in volle gang, maar Sint heeft er twee nachtjes heerlijk geslapen. Het ontbijt van kikkers en muizen, marsepein en borstplaat met chocomelk was perfect. Dus hij kon naar eer en geweten afgelopen zondag de Bed and Breakfast aanbevelen en officieel openen.
Lees meer over
Stadskanaal

Jan en Teska van der Werf zijn al twee jaar bezig Villa De Beuk in oude luister te herstellen. De vloer van de vestibule ziet er oud uit, maar de tegels liggen er pas vier weken in.

Het beeldschone Jugendstil behang in de woonkamer is ook net aangebracht.

Jan van der Werf: „Het is onze woonkamer, maar we schuiven net zo makkelijk alles aan de kant. We hadden er al een high tea en een benefietavond. En nu ligt hij vol met voorraden pakjes. Zoals het huis momenteel een pakjespakhuis is.”

We willen verbinden

Teska: „Er moet nog heel wat gebeuren, maar we willen zo veel mogelijk mensen laten meegenieten van dit mooie pand.”

Jan: „Wij hebben meer met mensen dan met dingen. Als mensen van de keuken gebruik willen maken dan kan dat ook. We willen verbinden, het naar de zin hebben met elkaar.”

Niet zo vreemd dus dat ‘ZoSint’, de organisatie die elk jaar voor Sinterklaas een geschikt logeerhuis zoekt, verguld is met De Beuk.

Pepernoten bakken in de keuken

Sinterklaas: „In de serre heb ik mijn werkkamer, er is ruimte voor de inpakpieten en we kunnen pepernoten bakken in de keuken.”

Het hele weekend konden kinderen een rondleiding krijgen door het logeerhuis in De Beuk. Ze mochten helpen met onder andere pepernoten bakken, pakjes inpakken. Alleen al op zondag waren er 250 kinderen.

De Baldakijn

Vrijdag was basisschool De Baldakijn met twee groepen te gast. Coronaproof.

Teska: „Vanaf drie ingangen, de voordeur, een zijdeur en de serre, konden kinderen in groepen verschillende routes volgen door het hele pand, van onder tot boven, zodat we goed afstand konden houden. Bij een tafel deden we een coronacheck voor volwassenen.”

Bij de hoofdingang hangt een A4’tje met het verzoek niet over corona te discussiëren.

Teska: „Zoals gezegd, wij willen verbinden, laten we het leuk houden.”

Nieuws

Meest gelezen

menu