Sportclub Stadskanaal viert het eeuwfeest. Voetbalclinic, feestavond en een wedstrijd tegen Lucky Ajax

De jubileumcommissie van Sportclub Stadskanaal. Foto: Paul Abrahams

Twee jaar later dan de bedoeling wordt het eeuwfeest van Sportclub Stadskanaal alsnog gevierd. Het spits wordt vrijdagavond 3 juni afgebeten met een receptie voor genodigden in de feesttent en een dag later bruist het werkelijk van de activiteiten op het sportpark.
Lees meer over
Stadskanaal
Kanaalstreek

Te beginnen met een voetbalclinic voor de jeugd, een voetbalwedstrijd tussen oud-Stadskanaal en Lucky Ajax, de Dikdakkers Kidshow en een spetterende feestavond voor (oud)leden met medewerking van Melrose, DJ Hermen Schomaker en Wolter Kroes.

Het feest wordt zaterdag 18 en zondag 19 juni voorgezet met een voetbaltoernooi voor de jeugd. Verdeeld over twee dagen komen maar liefst 105 jeugdteams in actie.

‘Dan maar wat later’

„Vanwege corona is het feest twee keer afgelast”, vertelt René Becker van de jubileumcommissie. „Toch hebben we altijd gezegd: de 100ste verjaardag moet worden gevierd. Dan maar wat later’. Dat zijn we verplicht aan al die leden van onze prachtige vereniging. We hebben het draaiboek hier en daar iets aangepast en we zijn klaar voor een geweldige happening.”

Lucky Ajax

Zaterdag 4 juni is om 14.30 uur de aftrap van de wedstrijd tussen oud-Stadskanaal en Lucky Ajax. „Dat wordt een zware kluif voor Stadskanaal”, weet René Becker. „Als je kijkt naar de lijst met namen die beschikbaar zijn, dan kunnen we de borst natmaken. Dit team met spelers als onder meer Simon Tahamata, John Heitinga, John Bosman, Gerald Vanenburg, Rob en Richard Witsche, Kiki Musampa en Sjaak Swart verliest bijna nooit.

Toch gaan we proberen om zoveel mogelijk tegenstand te bieden en het publiek te vermaken met een leuke wedstrijd met veel doelpunten. Ook niet-leden van Sportclub Stadskanaal kunnen een kaartje kopen.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het jubileum van Sportclub Stadskanaal op de website www.scstadskanaal.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu