'Steviger' handhaven tegen overtreders coronaregels in Stadskanaal

Het gemeentehuis van Stadskanaal Foto: DVHN

Eén keer waarschuwen en dan op de bon. Dat is de boodschap van burgemeester Yvonne van Mastrigt van de gemeente Stadskanaal. Ze is klaar met de veelal jeugdige overtreders van de coronaregels.

Dat maakte Van Mastrigt maandagavond duidelijk aan de gemeenteraad. „We zien met name dat jonge mensen moeite hebben zich aan de regels te houden.” In de buitenlucht worden de coronaregels met regelmaat aan de laars gelapt, concludeert zij.

„Er is relatief veel jeugdoverlast.” Er is een rol weggelegd voor de jeugdwerkers van Welstad om hen daarop aan te spreken. De politie en handhavers gaan bovendien ‘steviger handhaven’, zegt de burgemeester. Dat betekent voortaan één keer waarschuwen. „Dat wordt ook geregistreerd. Handhavers en de politie gaan nauw samenwerken.”

Zo moet voorkomen worden dat jeugdigen het virus buitenhuis oplopen en vervolgens meenemen naar huis. Zeker rondom de feestdagen kan dat namelijk zorgen voor een snelle verspreiding van het virus, vreest Van Mastrigt. Eerder waarschuwde zij inwoners al rechtstreeks via een videoboodschap.

Stadskanaal heeft een relatief hoog aantal besmettingen. Het merendeel daarvan is te herleiden naar verzorgingshuis Maarsheerd, waar enkele afdelingen in lockdown zitten. Van Mastrigt: „Daar is op een goede manier ingegrepen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal
menu