Stichting Vrienden van Refaja schenkt hospice Veen en Wolden 20.000 euro. ‘We waren gestart met fondsenwerving voor de vernieuwing van onze keuken'

Penningmeester Jaap Duit, bestuurslid Fennie Voorintholt, zorgcoördinator Jacobien van der Pijl en voorzitter Janneke Westers. Foto: Hospice Veen en Wolden

Voorzitter Janneke Westers en bestuurslid Fennie Voorintholt van de stichting Vrienden van Refaja hebben een cheque van 20.000 euro uitgereikt aan penningmeester Jaap Duit en zorgcoördinator Jacobien van der Pijl van het hospice Veen en Wolden in Stadskanaal.
Lees meer over
Stadskanaal

„We wisten wel dat Vrienden van Refaja wordt opgeheven en dat men ook aan ons dacht, maar 20 mille is behoorlijk boven onze verwachting”, aldus een wat beduusde penningmeester. „We waren gestart met fondsenwerving voor de totale vernieuwing van onze keuken en dan zijn dit soort donaties zeer welkom.”

Minder inkomsten

Penningmeester Jaap Duit gaf aan dat ook het hospice behoorlijk last heeft van de corona-perikelen. „Om het besmettingsgevaar zo klein mogelijk te houden, hebben we al geruime tijd twee gastenkamers in gebruik in plaats van drie. Ook hebben we uitgebreide hygiëne-maatregelen getroffen. Dit beïnvloedt onze dagelijkse exploitatie en levert ons minder inkomsten op. Dat wordt maar mondjesmaat door een bijdrage van het Rijk gedekt.

Het is te betreuren dat de stichting Vrienden van Refaja wordt opgeheven, want ze heeft in de afgelopen jaren prachtige dingen mogelijk gemaakt voor het ziekenhuis. Dat wij nu zo’n groot bedrag mogen ontvangen is natuurlijk mooi, maar het verplicht ons ook om daar in dezelfde geest mee om te gaan. En dat gaat zeker gebeuren.”

Nieuws

Meest gelezen

menu