Streep door internationaal korfbaltoernooi in Stadskanaal. 'We willen gastheer zijn en geen BOA'

De twintigste editie van het internationale zaalkorfbaltoernooi in Stadskanaal is definitief afgelast.

Atte van Haastercht van Stadskanaal '74.

Atte van Haastercht van Stadskanaal '74. Eigen foto

Dat meldt Atte van Haastrecht van de korfbalvereniging Stadskanaal ‘74. Het sportfestijn zou plaatsvinden in november in sporthal De Spont.

Unaniem besluit

„We zijn teleurgesteld dat we het besluit hebben moeten nemen”, vertelt Van Haastrecht. „Maar het was de enige beslissing die we konden nemen. En alle leden van het organisatiecomité waren het unaniem met elkaar eens.”

Zimbabwe, Sri Lanka en Hong Kong

De animo om mee te willen doen aan het toernooi was overweldigend. Clubteams uit Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Colombia, Japan en Hongarije en ook de nationale teams van Wales, Marokko, Zimbabwe, Sri Lanka, Hong Kong en Tunesië hoopten één van de twaalf beschikbare tickets in de wacht te slepen. Zij moeten nu minimaal een jaar wachten.

„De corona regels binnen en buiten de EU zijn complex en veranderen voortdurend”, motiveert Van Haastrecht het besluit van het organisatiecomité. „En hoe is de situatie in november? Misschien is er wel sprake van de vierde golf. Wie zal het zeggen.”

Volledige bewegingsvrijheid

,,We vinden het belangrijk om een toernooi te organiseren met volledige bewegingsvrijheid waarbij de korfballers ongedwongen contact met elkaar kunnen leggen. We willen gastheer zijn en beslist geen BOA, die voortdurend moet controleren of de regels worden nageleefd. Op dit moment vinden we het niet verantwoord om sporters vanuit alle delen van de wereld naar Nederland te laten vliegen en te laten korfballen in Stadskanaal.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal
menu