Tijdelijk extra bewoners in AZC Musselkanaal. Evacuatie van Afghanen uit Kaboel

Het azc in Musselkanaal heeft een opknapbeurt gekregen en zal nu het nieuwe thuis zijn voor ruim 400 asielzoekers Foto: DVHN

Het COA heeft de gemeente Stadskanaal gisterochtend benaderd met het verzoek om de capaciteit van het AZC in Musselkanaal tijdelijk te mogen verhogen met 21 mensen.

Dit heeft te maken met de evacuatie van Afghanen uit Kaboel die op dit moment in volle gang is en waarvoor dringend noodopvang nodig is. De extra capaciteit kan worden gerealiseerd binnen de bestaande gebouwen.

Verzoek COA

Het college heeft positief gereageerd op het verzoek van het COA en hoopt op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan de opvang van de evacués. De tijdelijke extra bewoners worden vandaag (woensdag 25 augustus) verwacht.

De voorzitters van Dorpsbelangen Musselkanaal en de Ondernemers Vereniging Musselkanaal en de contactpersoon van het omwonendenoverleg zijn gisteren door wethouder Marc Verschuren geïnformeerd over de komst van de tijdelijke bewoners.

Quarantaine

De afgelopen dagen zijn er al drie locaties geopend voor de opvang van Afghanen: Zoutkamp, Zeist en Ede. Een vierde locatie wordt binnenkort geopend in Nijmegen. Het COA zoekt nog aanvullende locaties voor de opvang van de vluchtelingen die de komende dagen worden verwacht. Vanwege corona moeten de evacués eerst tien dagen in quarantaine.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal
menu