Titaan werkt Renneflat in Stadskanaal tegen de grond

Ook de 'Mona Lisa' van Stadskanaal moet eraan geloven. Het pop-up kunstwerk werd gemaakt door kunstenaar Michel Velt, hier op de voorgrond. Foto: Archief Harry Tielman

Eén van de grootste sloopkranen van Nederland is nodig om de Renneflat in Stadskanaal tegen de grond te werken. Het gevaarte komt in het laatste weekend van september naar het kanaaldorp.
Lees meer over
Stadskanaal
Borger-Odoorn
Pekela
Westerwolde

Dat zegt een woordvoerder van woningcorporatie Lefier, die eigenaar is van de flat. Het tien verdiepingen hoge gebouw gaat tegen de vlakte, omdat het niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Het staat inmiddels al geruime tijd leeg. Via een grootschalige pop-up kunstgalerie werd het gebouw afgelopen zomer nog eenmaal in het zonnetje gezet. Vooral het gigantische portret op de zijgevel kon op veel lof en bewondering rekenen.

Titaan ‘piept’ het klusje zo

Een prachtig project, zegt ook de woordvoerder. Aan de tijdelijke kunstuiting komt nu wel een einde. In augustus werd het gebouw gestript van alle leidingen en werd het aanwezige asbest verwijderd. De 26 meter lange en 80 ton zware machine graaft en beukt zich in oktober door het pand. ,,Dat zal vrij snel gepiept zijn’’, zegt de woordvoerder.

Om de machine in Stadskanaal te krijgen, wordt een bijzonder transport geregeld. Dat levert verkeershinder op. Ook moet al het puin worden afgevoerd. Omwonenden krijgen daar een brief over. In november moet het terrein schoon worden opgeleverd aan Lefier. Die heeft nog geen concrete plannen voor het terrein.

Nieuws

Meest gelezen

menu