Twee keer een finale met de beste 16 poolers van het land. Succesvolle rentree van Wouter Frans uit Stadskanaal

Wouter Frans uit Stadskanaal doet volgend weekend mee aan het NK poolen 10-ball en 14.1 in Roosendaal. Foto: Paul Abrahams   

Het aftellen is begonnen voor Wouter Frans. De 43-jarige inwoner van Stadskanaal doet zaterdag 4 en zondag 5 december mee aan het Nederlands kampioenschap pool in Roosendaal. Poolen is één van de soorten biljart, die steeds populairder wordt in ons land.
Lees meer over
Stadskanaal
Veendam
Westerwolde

Wouter heeft zich onlangs in Drachten overtuigend gekwalificeerd voor de nationale finales van het zogeheten 10-ball en 14.1. Alle wedstrijden werden gewonnen. Een puike prestatie derhalve. Voor beide disciplines waren in totaal 16 tickets beschikbaar. Naast een voorronde in Drachten is ook een voorronde in Roosendaal gehouden. Zowel in Noord als in Zuid lagen acht tickets klaar.

Met de paplepel ingegoten

Het poolen is Wouter overigens met de paplepel ingegoten. Zijn ouders runden namelijk vroeger het poolbiljartcentrum Time Out aan de Hoofdstraat in Stadskanaal. Hij speelde destijds op zeer hoog niveau en heeft bijvoorbeeld in 1997 deelgenomen aan het Europees jeugdkampioenschap in Fürth in Duitsland.

Onder het stof op zolder

„Ik heb sinds 2006 om uiteenlopende redenen jarenlang niet meer gespeeld. De koffer met de verschillende keus lag onder het stof op zolder”, vertelt Wouter. „In 2018 heb ik de sport weer opgepakt. Het begon te kriebelen en ik heb sinds die tijd weer veel getraind in mijn verbouwde schuur waar onder meer een pooltafel is geplaatst. Het ging meteen goed, het gevoel was er gelukkig nog. Gemiddeld train ik drie dagen per week en dan telkens zo’n twee uur. Met succes. Twee keer een finale met de beste 16 poolers van het land.

Plek elf op de nationale ranglijst

Ik speel met een club uit Assen in de tweede divisie en ik heb inmiddels meegedaan aan twee regionale toernooien en aan een sterk bezet internationaal toernooi in Goes. Daar heb ik een topspeler uit België verslagen en ik heb ook gewonnen van een Nederlander die in de eredivisie speelt. Dankzij die resultaten en de kwalificatie voor het NK ben ik inmiddels geklommen naar plek elf op de nationale ranglijst van 10-ball.”

Broertje verslagen

Het NK gaat zaterdag 4 december van start met de discipline 14.1. Een dag later wordt gestreden om de nationale titel 10-ball. Leuk om te weten is dat broertje Michael uit Groningen zich ook heeft gekwalificeerd voor de finale 10-ball. Zijn naam ontbreekt echter op de lijst met deelnemers aan de finale 14.1, want hij werd in de voorronde uitgeschakeld door ... Wouter.

De twee finalisten van het NK verdienen een EK-ticket voor het EK Pool 2022 in Lasko in Slovenië.

Ziggo Sport

Het NK 8-ball en 9-ball werpt de schaduw ook al vooruit. De finales vinden begin januari plaats in Roosendaal en worden zelfs door Ziggo Sport uitgezonden. De voorrondes worden op 18 en 19 december in Drachten gehouden. „Ik ben vanzelfsprekend van de partij en ook dan probeer ik me voor de beide finales te kwalificeren.”

Nieuws

menu