Twee mannen (24 en 52) uit Stadskanaal aangehouden voor brandstichting shoarmazaak in Nieuw-Buinen

Foto: De Vries Media

Twee mannen (24 en 52) uit Stadskanaal zijn zondagochtend aangehouden na een brandstichting zaterdagnacht bij shoarmazaak Ali Baba in Nieuw-Buinen.

De brandweer kreeg rond half 1 zaterdagnacht de melding dat er brand woedde in de eetgelegenheid aan het Noorderdiep. In het pand hing veel rook. In de shoarmazaak stond een prullenbak in brand en ook de kozijnen in het pand hadden al vlam gevat. De brand werd geblust, niemand raakte gewond.

Vervolgens heeft de politie zondagochtend de twee mannen uit Stadskanaal aangehouden na de brandstichting. De mannen worden zondag verhoord.

Ruzie rond sluitingstijd

Daarnaast meldt de politie dat er op zaterdagavond een ruzie in de shoarmazaak heeft plaatsgevonden toen de eigenaar de zaak wilde sluiten. Maar het is nog onduidelijk of de ruzie iets met de brandstichting te maken heeft.

De eigenaar van de shoarmazaak was zondagmiddag druk bezig zijn zaak schoon te maken. Over de ruzie en de brand wil hij weinig kwijt. ,,Morgen komt de verzekering. Ik denk dat de schade in de duizenden euro’s loopt. De zaak gaat vanavond niet meer open, we bezorgen alleen.”Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal
menu