Veel animo voor Klap tot Klaploop clinics van Runners Stadskanaal. Organisator Harm Kruit: 'Ik ben aangenaam verrast door het aantal aanmeldingen'

Ook deze vrouwen willen goed voorbereid meedoen aan de Klap tot Klaploop op Tweede Paasdag volgend jaar. Foto: Paul Abrahams

Maar liefst 82 mannen en vrouwen uit de regio hebben zich aangemeld voor de clinics van Runners Stadskanaal om beginnende en gevorderde hardlopers goed voor te bereiden op de Klap tot Klaploop.
Lees meer over
Stadskanaal

De wedstrijd over vijf en tien kilometer wordt op maandag 18 april 2022 gehouden langs het kanaal van Musselkanaal naar Stadskanaal.

„We zijn aangenaam verrast door het aantal aanmeldingen”, vertelt Harm Kruit van Runners Stadskanaal. „Om eerlijk te zijn: we waren al blij met de 60 aanmeldingen begin van de week. In de afgelopen dagen bleven de aanmeldingen binnenstromen. Zelfs vanmorgen hebben zich nog vier mensen ingeschreven. Echt, dit overtreft onze verwachtingen.”

Drie groepen

Verdeeld over drie groepen werden vanmiddag onder begeleiding van gediplomeerde enthousiaste trainers de eerste kilometers afgelegd. Daarna stond warme thee klaar.

Met een medaille naar huis

„Ruim dertig mannen en vrouwen hebben nog nooit een wedstrijd gelopen”, vervolgt Harm Kruit. De inwoner van Stadskanaal was destijds één van de initiatiefnemers van de clinics en is nog steeds van de partij. „De insteek is dat iedereen die zich heeft aangemeld op Tweede Paasdag met een medaille naar huis gaat. De deelnemers worden zo goed mogelijk voorbereid op de klus, maar ze moeten het uiteindelijk op 18 april op eigen kracht doen.”

Meer informatie

Het is nog mogelijk om mee te doen aan de clinics van Runners Stadskanaal. U wilt meer informatie? U wilt zich aanmelden? Kijk dan op de website www.loopclinic-runnersstadskanaal.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu