Veel belangstelling voor Het Stadshof. Gasloos wonen in royale appartementen op terrein van de voormalige Aldi supermarkt in Stadskanaal

Een impressie van Het Stadshof in Stadskanaal. Foto: Jan van der Zwaag

Makelaar Johan van Beilen heeft bijna 40 namen op de lijst staan van personen die naar Het Stadshof willen verhuizen. Het appartementencomplex wordt gerealiseerd op het terrein van de voormalige Aldi supermarkt aan de Hoofdstraat. Het pand inclusief het naastgelegen parkeerterrein is gekocht door projectontwikkelaar Jan Benus van Meijering en Benus.
Lees meer over
Stadskanaal
Kanaalstreek

De bouw van de 27 appartementen - een ontwerp van architect Jan van der Zwaag - wordt uitgevoerd door Hesco Bouw en NVM-makelaar Johan van Beilen neemt de verkoop van de appartementen voor zijn rekening.

Gasloos wonen in royale appartementen

„Met name oudere inwoners van Stadskanaal en omliggende dorpen als Alteveer, Onstwedde, Musselkanaal en Nieuw-Buinen hebben interesse getoond”, vertelt Van Beilen. „Ze willen gasloos wonen in royale appartementen op loopafstand van alle belangrijke voorzieningen. Ze wonen nu veelal in een koophuis. Als zij besluiten om naar Het Stadshof te verhuizen, dan is dat ook goed nieuws voor inwoners van de Kanaalstreek die op zoek zijn naar een woning.”

Hesco Bouw

De bouwaanvraag is bij de gemeente Stadskanaal ingediend, de vergunning om de voormalige Aldi te slopen is inmiddels verleend. Na de zomervakantie gaat het pand tegen de vlakte. Directeur Ralf Holthuis van Hesco Bouw hoopt aan het einde van het jaar te kunnen beginnen met de bouw van Het Stadshof. „Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, dan kunnen de bewoners in december 2023 kerst vieren in hun splinternieuwe woning.”

Zeven verschillende types appartementen

Ter hoogte van de Hoofdstraat worden 15 appartementen gerealiseerd verdeeld over vier bouwlagen. Drie bouwlagen met vier appartementen en een bouwlaag met drie luxe penthouses inclusief een groot dakterras. Ter hoogte van de Hemenweg is plek gereserveerd voor drie bouwlagen met 12 appartementen. Er zijn zeven verschillende types appartementen beschikbaar. De kosten bedragen vanaf 275.000 euro vrij op naam.

Afgesloten binnentuin

Tussen de Hoofdstraat en de Hemenweg wordt een afgesloten binnentuin gerealiseerd met een omvang van zo’n 1000 vierkante meter. De bewoners van Het Stadshof kunnen de auto vanaf de Hemenweg veilig en droog parkeren in een ondergrondse garage.


Nieuws

Meest gelezen

menu