Wie wordt de vijfde Knoalster van het jaar? Aanmelden kandidaten kan tot en met woensdag 8 december

Juwelier Luitjens is voor de vijfde keer hoofdsponsor van de verkiezing Knoalster van het jaar. Foto: Henk Fischer

De redactie van de Kanaalstreek Ter Apeler Courant houdt voor de vijfde keer samen met de gemeente Stadskanaal de verkiezing Knoalster van het jaar. De voorbereidingen zijn inmiddels van start gegaan.
Lees meer over
Stadskanaal
Westerwolde

Wie neemt het stokje over van Marjan ten Seldam? De inwoonster van Alteveer runt in Stadskanaal het restaurant Lekker Anderz waar mensen met een beperking werken. Zij krijgen daar de mogelijkheid om hun talenten te benutten en om zich verder te ontwikkelen.

De eerste winnaar van de verkiezing Knoalster van het jaar was Deddy Kruize. Vervolgens kregen Wim Elzen en Ben Schomaker de meeste punten van de vakjury en van de lezers.

Kandidaten aandragen

Lezers van deze krant kunnen tot en met woensdag 8 december kandidaten aandragen voor de verkiezing van de Knoalster van het jaar. De kandidaten hebben ‘een puike prestatie geleverd of ze hebben de gemeente nadrukkelijk op de kaart gezet’. Een absolute voorwaarde is dat de aangemelde mannen en vrouwen in de gemeente Stadskanaal wonen.

Vijf finalisten

Vervolgens komt de jury onder leiding van voorzitter Theo Euverman bij elkaar in het Streekhistorisch Centrum om de kandidaten te beoordelen. Uiteindelijk worden vijf personen genomineerd voor de finale. De lezers kunnen vervolgens tot eind december stemmen. Ook de juryleden gaan een stem uitbrengen tijdens de tweede jurybijeenkomst. De uitslag van de vakjury en van de publieksjury bepaalt de winnaar.

Burgemeester Klaas Sloots

De winnaar van de vijfde editie van de verkiezing Knoalster van het jaar wordt in januari bekend gemaakt door burgemeester Klaas Sloots van de gemeente Stadskanaal.

Juwelier Luitjens

De hoofdprijs van de verkiezing Knoalster van het jaar wordt wederom aangeboden door Juwelier Luitjens uit Musselkanaal. Ook notaris Bep Bergman is voor de vijfde keer van de partij om een oogje in het zeil te houden. Na afloop schrijft ze onder meer een zogeheten notariële proces-verbaal akte.

Kandidaten kunnen via de mail [email protected] worden aangemeld.

Meer informatie

U wilt meer informatie? Neem dan contact op met (eind)redacteur Paul Abrahams van de Kanaalstreek Ter Apeler Courant: 06-25147406.

Nog een verkiezing

In de krant van woensdag 1 december uitgebreid aandacht aan de verkiezing Westerwolder van het jaar, die voor de tweede keer wordt gehouden in samenwerking met de gemeente Westerwolde.

Nieuws

Meest gelezen

menu