Wim en Fenna Scheper uit Stadskanaal zijn 65 jaar getrouwd. ‘We hebben elkaar het jawoord gegeven op een dinsdagmiddag. Toen was de winkel gesloten’

Fenna en Wim Scheper uit Stadskanaal zijn vandaag 65 jaar getrouwd. Foto: Paul Abrahams

Wim en Fenna Scheper zijn overspoeld met bloemen en kaarten. De echtelieden uit Stadskanaal zijn vandaag 65 jaar getrouwd. Ze hebben voor de tweede keer een brief gekregen van koning Willem-Alexander en van koningin Maxima.
Lees meer over
Stadskanaal

Locoburgemeester Goziena Brongers heeft het briljanten echtpaar namens het gemeentebestuur van Stadskanaal een bezoek gebracht in hun appartement in Maarsheerd. Ze had een prachtig bloemstuk meegenomen en een exemplaar van het dagblad Trouw dat op hun trouwdag is verschenen.

Trouwen op dinsdagmiddag

Wim Scheper is geboren op 3 september 1934 in de buurtschap Holte onder de rook van Onstwedde, Fenna Paas is geboren op 18 december 1934 in Nieuw-Buinen.

Ze zijn getrouwd op 5 februari 1957 in het gemeentehuis in Borger. „Op een dinsdagmiddag, want toen was de Centra winkel gesloten”, vertelt Wim. „Woensdagmorgen stond bij het krieken van de dag al een klant voor de deur die vloeitjes voor sigaretten wilde kopen”, vult Fenna aan.

Levensmiddelenbranche

Wim heeft zijn hele leven in de levensmiddelenbranche gewerkt. Een eigen winkel in Nieuw-Buinen, magazijnmeester en later inkoper bij het ‘Brug pakhuis’ in Stadskanaal en tenslotte een zaak in het winkelcentrum Autorama in Veendam waar onder meer kaas, noten, brood en vleeswaren werden verkocht. Fenna heeft jarenlang meegewerkt in de winkel in Nieuw-Buinen.

Het echtpaar heeft drie kinderen, negen kleinkinderen en tien achterkleinkinderen.

Lees het uitgebreide artikel woensdag in de papieren krant van de Kanaalstreek, ook digitaal te lezen via de website van het weekblad.

Nieuws

menu