Samen met

De stoomtrein van de STAR gaat weer rijden tijdens het Paasweekeinde. Museumspoorlijn viert 30ste verjaardag met verschillende activiteiten

De stoomtrein van Museumspoorlijn STAR. Foto: Lars Blaauw

Op zondag 17 april (Eerste Paasdag) rijdt de stoomtrein van Museumspoorlijn STAR weer tussen Stadskanaal en Veendam. Het stoomseizoen is geopend. De ritten tijdens de Paasdagen vormen de aftrap van het 30-jarig jubileum van de STAR.
Lees meer over
Kanaalstreek
Veendammer

Op beide Paasdagen (17 en 18 april) rijdt de stoomtrein twee keer tussen Stadskanaal en Veendam. Vanaf Stadskanaal kun je om 10.45 en 14.00 uur met de trein mee. Vertrektijd in Veendam is 12.00 uur. Op Eerste Paasdag gaan er ook twee Paashazen met de trein mee. Reserveren is niet meer nodig. Kaarten kunnen gekocht worden op de stations van Stadskanaal en Veendam. Daarnaast zijn er via de website van de STAR ook e-tickets verkrijgbaar,

Speciale gast

Op Tweede Paasdag komt er een speciale gast op bezoek bij de STAR: een trein van Arriva van het type ‘Wink’. Deze nieuwe treinen van Arriva rijden sinds vorig jaar in het Noorden van Nederland op de spoorlijnen in Friesland en tussen Groningen en Leeuwarden. Al deze nieuwe treinen hebben een naam gekregen. Eén van de treinen is vernoemd naar ‘Museumspoorlijn STAR’. Op Tweede Paasdag zal deze trein in Stadskanaal officieel onthuld worden.

Jubileum

De ritten vorm de aftrap voor het 30-jarig jubileum van Museumspoorlijn STAR. In 1992 opgericht om de spoorlijn Veendam – Stadskanaal – Musselkanaal te bewaren voor het nageslacht is de STAR sindsdien uitgegroeid tot een toeristische trekpleister van formaat op de grens van Groningen en Drenthe.

Gedurende het jaar zal er daarom bij diverse dagen stil worden gestaan bij dit jubileum. Zo is er eind juni een speciale jubileumrit en staat in september het evenement Stadskanaal onder Stoom ook in het teken van 30 jaar STAR.

Meer informatie

Meer informatie over de dienstregeling is te vinden op www.stadskanaalrail.nl Daar zijn ook e-tickets te koop.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

Meest gelezen

menu