Samen met

Filmliga Stadskanaal bestaat 40 jaar. ‘We vertonen films die niet in de omgeving van Stadskanaal worden vertoond’

Het bestuur van de filmliga Stadskanaal: Harma Vos, Klaas Harms, Ina Rotermundt, Alie Beyer, Max Lamberts, Frans Meerhoff, Gerard Oostendorp en Anneke Verweij. Foto: Krijn Verweij

De Filmliga Stadskanaal bestaat 40 jaar. De liga is in januari 1982 opgericht door een aan aantal filmliefhebbers. Bij de oprichting heeft het toenmalig bestuur als doel geformuleerd om films te vertonen die anders wellicht niet in Stadskanaal of naaste omgeving te zien zouden zijn.
Lees meer over
Kanaalstreek
Westerwolde

„Na 40 jaar is dit nog steeds het doel”, vertelt voorzitter Anneke Verweij. „Grote en kleine producties uit allerlei landen worden vertoond, van Oscar winnende films tot documentaires van eigen bodem. De Filmliga is voor iedereen toegankelijk, je hoeft er geen lid van te zijn. Iedereen is welkom. Het voordeel van lid zijn is een kleine toegangsprijs. Er wordt eenmaal per week een film vertoond in een zaal van het Smoky Theater.”

„De filmliga is een succesvolle vereniging met veel leden en een gezonde financiële basis, al heeft de coronapandemie ook de liga niet onbeschadigd gelaten”, vervolgt Anneke. „Lange tijd konden er geen films worden vertoond. Zo is het ledental gezakt naar 309. Voor de coronapandemie waren dat er meer dan 400.

Ledental groeit weer gestaag

Ook moest de financiële reserve worden aangesproken. Maar al met al heeft de liga deze periode goed doorstaan en het ledental groeit alweer gestaag. Vanaf het eerste begin is er ook altijd een uitstekende samenwerking met de familie Abeln geweest.”

Smoky

De filmliga Stadskanaal is er elke dinsdagavond in één van de zalen van Smoky. Voor leden is de toegang 5 euro. Niet leden betalen 9 euro per voorstelling. Kijk voor meer informatie over het programma op www.smoky.nl

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

menu