Samen met

Geert en Jantje Veninga uit Stadskanaal zijn woensdag 6 april zestig jaar getrouwd

Geert en Jantje Veninga zijn woensdag 6 april 60 jaar getrouwd. Foto: Paul Abrahams

Wethouder Goedhart Borgesius van de gemeente Stadskanaal brengt morgen - woensdag 6 april - een bezoek aan Geert en Jantje Veninga. Het echtpaar uit Stadskanaal is 60 jaar getrouwd.
Lees meer over
Kanaalstreek

Geert Veninga is geboren op 5 maart 1937 in Musselkanaal, Jantje Moesker aanschouwt het levenslicht op 7 juli 1938 in Stadskanaal.

De vonk slaat over tijdens een jeugdavond van de baptistenkerk. Na zeven jaar verkering stappen ze in het huwelijksbootje. Het jawoord wordt gegeven op 6 april 1962 in het gemeentehuis in Wildervank.

Bijna 40 jaar postbode

Geert werkt bij de PTT als postbode. Hij draagt een prachtig uniform inclusief een pet en bezorgt bijna veertig jaar de post in verschillende dorpen. Van Onstwedde tot Tweede Exloërmond en van Vlagtwedde tot Gasselternijveen. Ook is hij enkele maanden ‘uitgeleend’ aan Beverwijk. Jantje heeft tot het huwelijk met veel plezier bij Philips gewerkt.

De benen onder de eigen tafel steken

Na de huwelijksvoltrekking kunnen de jonggeliefden meteen de benen onder de eigen tafel steken in een woning aan de Meidoornstraat. Na 23 jaar zijn ze verhuisd naar de Postkade met een grote tuin en uitzicht op het kanaal. Sinds twee jaar wonen ze in het appartementencomplex de Zwaluw nabij Maarsheerd.

Het diamanten paar heeft twee kinderen en vier kleinkinderen.

Geert is al vele decennia lid van het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal en op maandag gaat hij klaverjassen in de Spont. Hobby’s waren verder tuinieren en hij was lid van het comité van de Dag van de ouderen.

Fietsen en wandelen

De hobby van Jantje was zwemmen en samen met Geert vindt ze het fijn om te wandelen en te fietsen. Ze hebben genoten van hun vakantie naar onder (veel) meer Frankrijk en Oostenrijk.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

menu