Samen met

Grote opknapbeurt Hanne Bruininghstraat en Geraniumstraat in Musselkanaal. Nieuwe uitstraling en energiezuinig

Een nieuwe gevel wordt geplaatst. Foto: Yolanda Visser

Woningcorporatie Woonservice heeft 25 woningen aan de Hanne Bruininghstraat en Geraniumstraat in Musselkanaal flink verbeterd. Eind dit jaar gaat met de sloop van 8 tussenwoningen de tweede fase van de wijkvernieuwing van start. Met een nieuwe uitstraling en energiezuinige woningen, wil Woonservice het wonen in beide straten verbeteren.
Lees meer over
Kanaalstreek

Woonservice heeft de woningen aan de Hanne Bruininghstraat en Geraniumstraat sinds een paar jaar in haar bezit. Leon Vries, manager Vastgoed & Bedrijfsvoering: „De gezinswoningen scoorden met een gemiddeld energielabel F niet goed op energiezuinigheid. En we hoorden van bewoners dat zij last hadden van vocht in de woningen. Daarom hebben we deze woningen naar voren gehaald in de planning en er een ingrijpend verbeterprogramma voor opgesteld. Met als doel dat onze huurders fijner kunnen wonen en minder energie hoeven te gebruiken.”

Woonservice

In maart is Woonservice gestart met de uitvoering van de verbeteringen. De werkzaamheden bestonden uit het plaatsen van een nieuwe gevel aan de voor- en achterkant van de woningen. Om zo de woningen te isoleren. Onder het dak is isolatie aangebracht en alle bewoners hebben nu HR++ glas met ventilatieroosters. Voor de ventilatie is een mechanisch ventilatiesysteem geplaatst en waar nodig is de Cv-ketel vervangen.

En bewoners waarvan de douche en/of keuken verouderd is konden een nieuwe krijgen.

„We hebben de woningen flink verbeterd. Voor de bewoners was dit natuurlijk een ingrijpende verbouwing. Gelukkig zijn de werkzaamheden nu achter de rug. De afgelopen weken hoorden we van bewoners dat hun woning sneller warm is en langer warm blijft. Dat was precies de bedoeling”, aldus Leon Vries.

Sloop 8 woningen

Eind dit jaar gaat Woonservice 8 tussenwoningen slopen. „Aan de Hanne Bruininghstraat en Geraniumstraat staan nu lange blokken met woningen. Dat zorgt voor een opgesloten straatbeeld. Door er 8 woningen tussenuit te halen, krijgt de buurt meer openheid. We verwachten dat we daarmee een impuls geven aan de buurt.”

Vrijwel alle bewoners van de 8 woningen hebben in samenwerking met Woonservice inmiddels een andere woning gevonden.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

menu