Samen met

Hugo Leeuwerke uit Stadskanaal strijdt met zeven andere kandidaten om titel Provinciaal Voorleeskampioen. Inzet is een ticket voor de landelijke finale

Hugo Leeuwerke van de Anne de Vriesschool in Stadskanaal. Foto: Paul Abrahams

Op woensdag 13 april strijden de Groningse finalisten in theater Kielzog in Hoogezand om de titel Provinciaal Voorleeskampioen en om een ticket voor de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd.
Lees meer over
Kanaalstreek

De provinciale finale begint om 14.00 uur. De organisatie is in handen van Biblionet Groningen en de presentatie wordt verzorgd door The Full Minties. Dit jaar hebben maar liefst 160 scholen in de provincie Groningen hun schoolkampioen aangemeld. Uit de voorrondes zijn acht winnaars gekomen, die het tegen elkaar opnemen in de provinciale finale.

Anne de Vriesschool in Stadskanaal

Ook de naam van Hugo Leeuwerke van de Anne de Vriesschool in Stadskanaal staat op de lijst.

Beker, boekenbon en oorkonde

De winnaar van de provinciale finale krijgt een grote beker, een boekenbon en een oorkonde. De Groningse winnaar neemt het op 25 mei op tegen de 11 andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd, die wordt gehouden in TivoliVredenburg in Utrecht.

Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum

De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen 2022 noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen een jaar lang Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

menu