Samen met

Internationaal accordeonfestival in Geert Teis valt in de smaak bij het publiek. 'Virtuoos en indrukwekkend'

Het organisatiecomité en de artiesten samen op de foto. Foto: Albert Engelse, grapho, Nieuw Buinen

Het Internationaal Accordeonfestival in Theater Geert Teis in Stadskanaal is succesvol verlopen. Dat zegt Jac Puts van het organisatiecomité.
Lees meer over
Kanaalstreek

„De gecontracteerde artiesten waren allemaal present en dat is altijd spannend. Met name geldt dat voor de buitenlandse deelnemers, deze keer waren dat de 20-jarige Dantong Wang uit China en de 18-jarige Mathias Rugsveen uit Noorwegen. Beide accordeonisten wonnen in 2021 de Coupe Mondiale in München en dat was ook duidelijk te merken aan het virtuoze accordeonspel dat zij brachten.”

Indrukwekkend

Als jong talent uit Nederland stond de 18-jarige Jan Timmer uit Coevorden in het programma. „Hij speelde goed en vooral zijn uitvoering van Adios Nonino van Astor Piazzolla was indrukwekkend”, vervolgt de inwoner van Stadskanaal. „Het optreden van harpiste Maaike Bosscher in een duo met accordeonist Gertie Bruin viel goed in de smaak van het publiek.

Nederlandstalige liedjes

Het accordeonfestival werd afgesloten door Jean Louis van Dam. Hij speelde op verzoek van de organisatie in het afsluitende blokje twee medleys van Nederlandstalige liedjes zoals ‘Oh Johnny’ en ‘Op een mooie Pinksterdag’. En dat werd goed ontvangen bij het publiek. Het vaste professionele combo van Bert van Erk (contrabas) en René van Astenrode (drums/vibrafoon) was ook weer van de partij.”

Tweede lustrum

De datum van de tiende editie van het festival is al bekend. Noteer maar vast in de agenda: 16 april 2023 in Theater Geert Teis in Stadskanaal.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

menu