Samen met

Jacqueline Schnieders uit Stadskanaal loopt het Pieterpad in 27 dagen. ‘Op de laatste dag moet mijn rugzak een stukje leger zijn. En ik weet: Cor wandelt mee’

Jacqueline Schnieders uit Stadskanaal gaat in 27 dagen 500 kilometer wandelen van Maastricht naar Pieterburen. Foto: Paul Abrahams

Jacqueline Schnieders stapt zaterdag rond het middaguur samen met haar zoon Leroy in de auto richting Maastricht. De inwoonster van Stadskanaal gaat het Pieterpad lopen, de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland. De route met een lengte van bijna 500 kilometer voert de wandelaars van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht.
Lees meer over
Kanaalstreek

Haar man Cor is op 22 maart 2020 op een veel te jonge leeftijd overleden. „Het was de bedoeling om het Pieterpad nog een keer samen te lopen”, vertelt Jacqueline. „Dat gaat helaas niet meer lukken, daarom ga ik de 26 etappes alleen wandelen. Wel in de omgekeerde volgorde, want ik begin in Maastricht en ik eindig in Pieterburen. En ik weet: Cor wandelt mee.”

De verjaardag van Cor

Zondagmorgen 10 april - de verjaardag van Cor - staat de eerste etappe op het programma. Van Maastricht naar Valkenburg, een afstand van iets meer dan 15 kilometer. „Mijn zoon Leroy is er de eerste dag ook bij, de laatste etappe van Winsum naar Pieterburen op 6 mei word ik begeleid door mijn beide zoons en een schoondochter.

Een aantal vrienden en familieleden heeft aangeboden om enkele routes mee te wandelen, maar de meeste etappes wandel ik alleen. Dat is een bewuste keuze, dan heb ik alle gelegenheid om rustig na te denken en het verdriet van het overlijden van Cor te verwerken. Ik mis hem nog elke dag. Aan het einde van het Pieterpad moet mijn rugzak een stukje leger zijn.”

Van A tot Z voorbereid

Het wandelavontuur van 27 dagen - onderweg is één rustdag ingepland in Eefde - is van A tot Z tot in de puntjes voorbereid. „Elke morgen trek ik tussen negen en tien uur de wandelschoenen aan. De route is bekend en ik heb elke avond een plek geregeld waar ik kan eten en slapen. Bij vrienden, familie of in een B&B. Soms kan ik even snel wat kleren wassen.

Ik heb in de afgelopen maanden veel getraind met een rugzak van ruim acht kilo om mijn schouders. Alles wat ik nodig heb, zit in die rugzak. Ik voel me mentaal en fysiek heel sterk. Het is spannend, maar ik heb er zin in en ik ben er klaar voor. Ik ga de klus klaren. Zeker weten!”

Facebookpagina

Op de Facebookpagina Jacqueline op het Pieterpad wordt elke avond een bericht geplaatst. Door middel van enkele acties wordt ook geld ingezameld voor het KWF.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

menu