Samen met

Kiwanis Stadskanaal bestaat een kwart eeuw. ‘We houden een actie om 500 surpriseboxen te doneren aan kinderen’

Koop Nuismer en Wim Reininga van Kiwanis Stadskanaal. Foto: Paul Abrahams

De serviceclub Kiwanis Stadskanaal bestaat 25 jaar. „De eerste voorbereidingen zijn in 1992 van start gegaan”, vertelt Wim Reininga. Hij is de huidige president van Kiwanis Stadskanaal. „Op 16 april 1997 zijn we zoals dat heet officieel gechartered.”
Lees meer over
Kanaalstreek

„Het motto van Kiwanis is Serving the children of the World”, vervolgt Reininga. „Kiwanis staat ook voor ‘Behandel een ander zoals je zelf behandeld zou willen worden’ en ‘Fun, Friendship en Fundraising’ staan eveneens hoog in het vaandel geschreven.”

Projecten voor kinderen ondersteunen

In de afgelopen jaren is dankzij verschillende acties veel geld ingezameld om projecten voor kinderen te ondersteunen. „Van het kinderbrandwondencentrum in het Martini ziekenhuis in Groningen tot een bijdrage aan de spelweek in Stadskanaal en van Stop Tetanus tot een donatie aan de drie zwembaden in de gemeente Stadskanaal”, vertelt Koop Nuismer. „Heel divers dus. Lokaal, regionaal, landelijk en internationaal. Dankzij onze fondsenwerving zit elk jaar tussen de 8 en 10 mille in de pot.”

Golftoernooi

Op donderdag 19 mei houdt Kiwanis Stadskanaal een golftoernooi met aansluitend een buffet. Plaats van handeling is het prachtige complex van De Semslanden in Kostvlies.

500 surpriseboxen aanschaffen

„Er is plek voor maximaal 72 deelnemers. We willen met de opbrengst van het toernooi 500 surpriseboxen gaan aanschaffen voor kinderen in de regio waarvan de ouders veel moeite hebben om de financiële eindjes aan elkaar vast te knopen.

In die goedgevulde box zitten onder (veel) meer spelletjes, kaarten, een voetbal, een kleurboek, potloden en ingrediënten om lekkere pannenkoeken te bakken. Bij de verdeling van de surpriseboxen wordt samengewerkt met bijvoorbeeld de voedselbank. Daarnaast worden nog gesprekken gevoerd met andere instanties.”

U wilt meer informatie over het golftoernooi van Kiwanis Stadskanaal? Kijk dan even op de website www.stadskanaal.kiwanis.nl

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

menu