Samen met

Marloes Ahuis neemt de lezer in haar debuutroman mee in de bizarre wereld van speuren, controleverlies, nachtmerries en vechten voor overleven

Marloes Ahuis: 'Mijn eerste boek is een thriller geworden, omdat ik het interessant vind de duistere kant van de mens op te zoeken en eruit te lichten' Eigen foto

Ik laat jou niet los. Zo heet de thriller geschreven door de in Nieuwediep opgegroeide Marloes Ahuis–De Vries. De lezer belandt in de bizarre wereld van speuren, controleverlies, nachtmerries en vechten voor overleven.
Lees meer over
Kanaalstreek
Veendammer

Marloes Ahuis werd in de toenmalige gemeente Hoogezand-Sappemeer, verhuisde op haar vijfde van Kolham naar het kleine plaatsje Nieuwediep op de grens van Groningen met Drenthe. Ze bracht haar tienerjaren door in Veendam en Wildervank waar ze op de Mavo Wildervank haar middelbare schooltijd door liep. om vervolgens door te stromen naar de MBO in Stadskanaal.

,,Als Vera, één van de twee hoofdpersonen, twee dagen na een avond stappen ontwaakt, voelt ze meteen dat er iets mis is. Ze krijgt nachtmerries en start de zoektocht naar hetgeen op die bewuste avond is gebeurd en naar de man die steeds opduikt in haar nachtelijke boze dromen. Uiteindelijk komt Vera met deze man oog in oog te staan, wordt ze opgeslokt in zijn waanwereld en moet ze vechten voor haar leven. Dit is in het kort de inhoud van mijn boek’’, opent de schrijfster. ,,De tweede hoofdpersoon is Stef, een geestelijk instabiel persoon die dwangmatig op zoek is naar de ware liefde. Hij denk deze in Vera gevonden te hebben en wil tegen elke prijs zijn leven met haar delen.’’

Duistere kant

,,Mijn eerste boek is een thriller geworden, omdat ik het interessant vind de duistere kant van de mens op te zoeken en eruit te lichten. Waar is iemand toe in staat en waarom. Ik vind het fascinerend hierover na te denken en deze ideeën te verwerken tot een kloppend verhaal. De inhoud van deze thriller berust op fantasie, maar de omgeving en landen waarin mijn verhaal zich afspeelt, berusten wel deels op waarheid”, zegt Marloes Ahuis.

Totale regie

Ze woont tegenwoordig in Amstelveen. Het vormgeven en optimaliseren van winkels is haar beroep. Met het schrijven van een boek heeft dit werk geen enkele raakvlak. Als haar wordt gevraagd, hoe ze dan in die totaal andere wereld – de schrijfwereld – is beland, komt er heel wat los: ,,Ik heb schrijven altijd leuk gevonden. En ja, ik heb een rijke fantasie. Ik wilde me laten meeslepen in een verhaal. Het is super interessant, als je de totale regie hebt, over wat de personen allemaal beleven, over hoe het afloopt.”

Smaak te pakken

Marloes heeft enkele jaren aan haar boek gewerkt. Nu haar eerste boek is verschenen, heeft de kersverse auteur de smaak te pakken gekregen. ,,Mijn tweede boek wordt ook weer een spannend verhaal. Ik heb meerdere ideeën en heb deze aan het papier toevertrouwd. Ik heb er echt ontzettend veel zin in! Heerlijk afdwalen in mijn fantasiewereld en dit vatten in een nieuw verhaal”, zegt ze in haar ouderlijke woning in Nieuwediep.

Verkrijgbaar

Ik laat jou niet los is een paperback van 271 pagina’s. Het werd in eigen beheer uitgegeven. Het boek kost 24,99 euro en is verkrijgbaar via de boekhandel.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

Meest gelezen

menu