Samen met

'Mensen verbinden, het leuk hebben met elkaar. We stimuleren inwoners om met ideeën te komen'

Beka Lubben en Trea Vlap. Foto: Rie Strikken

Zo’n 700 wandelaars lopen de Avondvierdaagse in Musselkanaal. Stichting Activiteiten Musselkanaal heeft het weer mooi voor mekaar.
Lees meer over
Kanaalstreek

Voorzitter Beka Lubben: „Na twee jaar stilstand kostte het wel wat moeite om weer op gang te komen. In tien weken hebben we alles geregeld. Maar uiteindelijk staan ze er weer, de verkeersregelaars, de ranja-dames, de EHBO’ers. En de gastvrouw op het plein, want de vrijwilligers moeten natuurlijk zelf ook voorzien worden van een natje en een drankje. Klaas Lanting heeft mooie routes uitgezet.”

Inwoners stimuleren

SAM begon negen jaar geleden om de Avondvierdaagse weer naar Musselkanaal te halen. Inmiddels is er een bestuur en worden er tal van activiteiten georganiseerd.

Beka: „Dat doen we niet allemaal zelf, daar hebben we geeneens tijd voor. We stimuleren inwoners om met ideeën te komen. Iemand kwam met het plan om cursussen bloemschikken te doen. Wij faciliteren dat en dan regelen ze het zelf. Met de schildercursus net zo. Verder hebben we Burendag en Sint en Piet bezoeken. Er moet weer wat meer leven in de brouwerij. Mensen krijgen gelukkig weer zin om wat te ondernemen. Ze kunnen zich bij ons melden met ideeën. Iemand stelde een Handwerkcafé voor. Een Ladies Night hebben we ook al voorbij zien komen. Wat zeker doorgaat is de reflectortocht, later in het jaar.”

De Veenhorst

„Veel van onze activiteiten vinden plaats in De Veenhorst”, vervolgt Beka. „Trea Vlap, die samen met haar man de sporthal beheert, kwam met het idee van Samen Eten. Zij heeft dat op zich genomen. Het is echt een succes. Ik kom een half uur van tevoren om te helpen met hand- en spandiensten. Na afloop hebben we ook een prima rolverdeling: Martin, de man van Trea, wast af en Trea en ik maken nog een praatje met de gasten.

Onze Vaderdag, Moederdag en Valentijn brunches kunnen gelukkig ook weer. Dat doen Trea en ik samen. Door mond tot mondreclame hebben we een goede naam opgebouwd. We bezorgen in Musselkanaal en omliggende dorpen.”

Veel plannen

„Ik heb vooral heel veel plannen. Gelukkig krijg ik enthousiaste mensen mee. In totaal hebben we wel veertig vrijwilligers, maar er kunnen nog meer bij. Iedereen heeft het druk tegenwoordig. Maar omdat het zo’n gezellig clubje is, merken ze dat ze er meer energie voor terug krijgen dan ze erin steken.

Het leuk hebben samen

Na twee jaar waren we elkaar wat uit het oog verloren. Maar toen de regels afgelopen najaar even wat soepeler waren, hebben we de vrijwilligers uitgenodigd voor een barbecue. We vonden het mooi om elkaar weer te zien. De sfeer zat er gelijk weer in. Mensen verbinden, het leuk hebben met elkaar, daar gaat het om.

En na afloop van de Avondvierdaagse is er zoals altijd, ook weer een barbecue. Hartstikke gezellig!”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

menu