Samen met

Nationale Stoomtreindag bij Museumspoorlijn STAR. Van boerenmarkt tot pakketten inladen

Reuring op het station van de STAR. Foto: Lars Blaauw

Op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) is het Nationale Stoomtreindag. Alle railmusea in Nederland zijn dan geopend voor het publiek.
Lees meer over
Kanaalstreek
Veendammer

Traditiegetrouw staat deze dag bij Museumspoorlijn STAR weer in het teken van stukgoederenvervoer. Want nu is het heel normaal dat pakjes via allerlei bezorgdiensten door het hele land binnen 24 uur bezorgd worden. Maar hoe ging dat vroeger? De trein speelde een belangrijke rol in het transport van goederen.

Boerenmarkt

Maar er gebeurt meer. In de rijtuigenloods bij station Stadskanaal vindt een boerenmarkt plaats. Daar kan men van alles vinden, van eigengemaakte jam tot decoratieve schapenvachten. Ook kunnen kinderen ’s middags ezeltjes aaien en knuffelen en een ‘waterkoe’ melken. Rondom het station Stadskanaal staan diverse historische voertuigen, zoals tractoren en vrachtwagens.

Pakketjes inladen

De stoomtrein rijdt tussen Stadskanaal en Veendam, de historische dieseltrein rijdt tussen Stadskanaal en Nieuw-Buinen. Uiteraard moeten ook goederen met deze treinen vervoerd worden en alle kinderen kunnen hierbij meehelpen. Op het station Stadskanaal kunnen ze pakketjes inladen in de trein.

Meer informatie

Op de website www.stadskanaalrail.nl is meer informatie te vinden over de dienstregeling en het programma van deze dag. Via de website zijn ook treinkaartjes te reserveren, maar op de dag zelf zijn ook kaarten bij de loketten van de stations Stadskanaal en Veendam te koop.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

Meest gelezen

menu