Samen met

Uitvaartcentrum Maarsstee in Stadskanaal wordt flink uitgebreid. Nieuwe aula en twee extra 24-uurskamers

August van Zon is administrateur en uitvaartverzorger van de Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal. Foto: Paul Abrahams

De uitbreiding van het uitvaartcentrum Maarsstee van de Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal (NUV) aan de Vlaanderenlaan in Stadskanaal staat op het punt van beginnen.
Lees meer over
Kanaalstreek
Westerwolde

Het bestuur van de NUV heeft in 2018 het voormalige kantoor van woningbouwcorporatie Lefier (en omliggende grond) naast het uitvaartcentrum gekocht en sinds die tijd is veel werk verzet.

Contributie niet verhoogd

Tijdens de onlangs gehouden ledenvergadering is het licht op groen gezet voor zowel de nieuwbouw als voor een interne verbouwing van het huidige uitvaartcentrum. Goed nieuws voor de leden: de contributie wordt niet verhoogd.

Het ontwerp van Bouwkundig Ontwerpbureau Wilzing uit Onstwedde wordt uitgevoerd door Groenewold Bouw uit Stadskanaal. De klus is gegund aan ondernemers in de regio en dat is een bewuste keuze.

Uniek in de wijde omgeving

„Het pand van Lefier is inmiddels gesloopt en we hopen nog deze maand te kunnen starten met de bouw van de nieuwe aula en twee zogeheten 24-uurskamers”, vertelt August van Zon. Hij is administrateur en uitvaartverzorger van de Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal met zo’n 7300 leden. „Verder worden 65 extra parkeerplaatsen gerealiseerd, daarmee staat de teller op 100 parkeerplaatsen. Met de uitbreiding van twee 24-uurskamers beschikt uitvaartcentrum Maarsstee straks over vijf 24-uurskamers en dat is uniek in de wijde omgeving.”

Weer jaren vooruit

„De planning is dat de werkzaamheden aan het einde van het jaar zijn afgerond”, vervolgt Van Zon. „Daarna wordt begonnen met de verbouwing van de keuken van de koffiekamer die nu ook nog als aula wordt gebruikt. Als uiteindelijk alles klaar is, dan kunnen we weer jaren vooruit. Dat is een prettig vooruitzicht voor de leden van de Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal.”

Extra medewerkers nodig

De nieuwe aula en de twee 24-uurskamers van het uitvaartcentrum Maarsstee worden zodra het mogelijk is officieel in gebruik genomen. Dan wordt eveneens een open huis gehouden. „We hebben te zijner tijd ook extra medewerkers nodig”, weet Van Zon. „De verwachting is namelijk dat we door het resultaat van de ingrijpende investering meer uitvaarten gaan verzorgen. Vooral van niet-leden die buiten onze regio wonen.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

menu