Samen met

Verjaardagsfeestjes mijden. Je kind zonder ontbijt naar school. Geen tandartsbezoek meer. Workshops over armoede in Oost-Groningen

Christaan Dekker. Foto: Paul Abrahams

Dinsdag 19 april is de aftrap van de tweede ronde workshops ‘Armoede, waar hebben we het over?’ in Oost-Groningen. Plaats van handeling is d’ Ekkelkaamp, Kerklaan 7 in Onstwedde. De bijeenkomst is van 19.15 tot 21.45 uur en de toegang is gratis.
Lees meer over
Kanaalstreek
Veendammer

ONSTWEDDE „Deze workshop is voor iedereen in Oost-Groningen die op mensen in armoede betrokken is of wil zijn. Van familie tot vrijwilligers en professionals” vertelt Christiaan Dekker uit Onstwedde. Hij is diaconaal consulent armoedebestrijding bij de PKN. „Wat betekent armoede voor iemands dagelijks leven? Hoe (h)erken je geldzorgen en armoede? Wat kun je voor iemand betekenen hierin?”

Geldzorgen

Verjaardagsfeestjes mijden, een maaltijd minder per dag of zonder ontbijt naar school? Steeds meer mensen kampen met geldzorgen. Er zijn toch voldoende voorzieningen voor ieder? En waarom heb je wel huisdieren, als je het niet breed hebt? En hoe kun je eigenlijk helpen?

Persoonlijk verhaal

Annamaria Evers, ervaringsdeskundige bij Sterk uit Armoede, vertelt in de workshop haar persoonlijke verhaal. „Er rust vaak een taboe op om hierover te praten. Daarom willen wij mensen uitnodigen om in gesprek te gaan. Ik vertel open over mijn ervaringen en nodig mensen uit ook open te zijn in wat zij denken.”

„Geldzorgen en armoede verdienen steeds opnieuw onze aandacht in Oost-Groningen”, vult Christiaan Dekker aan. „Helemaal nu. Eén op de vijf huishoudens in Nederland heeft risicovolle betalingsachterstanden, in Oost-Groningen zelfs nog meer. Daarom bieden Protestantse kerken in de regio deze workshop aan. Voor iedereen die hier meer over wil weten. Kerken werken zo lokaal aan bewustwording, ook die van henzelf. En ze zoeken naar verbinding met ieder die zich inzet tegen armoede.”

U wilt meer informatie? U wilt zich aanmelden? Neem dan contact op met Christiaan Dekker: workshoparmoede@gmail.com of 06-38772033.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

menu