Samen met

Voormalige Aldi in Stadskanaal maakt plaats voor Het Stadshof. 27 royale appartementen op loopafstand van alle voorzieningen in het centrum

Johan van Beilen, Jan van der Zwaag, Jan Benus en Ralf Holthuis voor de voormalige Aldi supermarkt. Foto: Paul Abrahams

Nog voor de zomervakantie wordt begonnen met de sloop van de voormalige Aldi supermarkt aan de Hoofdstraat. Projectontwikkelaar Jan Benus van Meijering en Benus heeft het pand inclusief het naastgelegen parkeerterrein gekocht.
Lees meer over
Kanaalstreek

Op de beeldbepalende locatie aan het Stadskanaal wordt Het Stadshof gerealiseerd, een ontwerp van architect Jan van der Zwaag. De bouw van de 27 appartementen wordt uitgevoerd door Hesco Bouw en makelaar Johan van Beilen neemt de verkoop van de appartementen voor zijn rekening. Het bouwplan moet overigens nog worden besproken in de gemeenteraad, het college en de welstandscommissie.

De vier partijen hebben eerder al met veel succes samengewerkt tijdens de bouw van het appartementencomplex Atlantis.

Dicht bij belangrijke voorzieningen

„Er is nog steeds veel vraag naar appartementen in het centrum van Stadskanaal”, weet Johan van Beilen. „Ik heb enkele tientallen namen op een lijstje staan en ik weet zeker dat in de komende tijd heel wat belangstellenden contact opnemen of langskomen in het kantoor aan de Beneluxlaan voor aanvullende informatie over Het Stadshof. Het is een prachtig project. Gasloos wonen in royale appartementen en op loopafstand van alle belangrijke voorzieningen. Wat wil je nog meer?”

Zeven types appartementen

Ter hoogte van de Hoofdstraat worden 15 appartementen gerealiseerd verdeeld over vier bouwlagen. Drie bouwlagen met vier appartementen en een bouwlaag met drie luxe penthouses inclusief een groot dakterras. Ter hoogte van de Hemenweg is plek gereserveerd voor drie bouwlagen met 12 appartementen. Er zijn zeven verschillende types appartementen beschikbaar. De kosten bedragen vanaf 275.000 euro vrij op naam.

Afgesloten binnentuin

Tussen de Hoofdstraat en de Hemenweg wordt een afgesloten binnentuin gerealiseerd met een omvang van zo’n 1000 vierkante meter. De bewoners van Het Stadshof kunnen de auto vanaf de Hemenweg veilig en droog parkeren in een ondergrondse garage.

Eind dit jaar beginnen

„Het is de bedoeling om aan het einde van het jaar te beginnen met de bouw van Het Stadshof”, vertelt directeur Ralf Holthuis van Hesco Bouw. „Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, dan kunnen de bewoners in december 2023 kerst vieren in hun splinternieuwe woning.”
Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

Meest gelezen

menu