Samen met

Wethouders Stadskanaal en Westerwolde openen de nieuwe route van LocalGroningen. ‘De overwinning van het Bourtanger moeras’

 Margriet Nieuwenhuis, wethouder Goedhart Borgesius, wethouder Giny Luth, Jaap Rijks. Eigen foto

De route ‘De overwinning van het Bourtanger moeras’ is officieel geopend door wethouder Giny Luth van gemeente Westerwolde en wethouder Goedhart Borgesius van gemeente Stadskanaal.
Lees meer over
Kanaalstreek
Westerwolde

Jaap Rijks van Camping en B&B De Kapschuur - de startlocatie van de route - overhandigde het eerste routeboek en de goedgevulde goodiebag aan wethouder Giny Luth en Margriet Nieuwenhuis van Gasterij Natuurlijk Smeerling - de finishlocatie van de route - overhandigde het eerste routeboek en de goedgevulde goodiebag aan wethouder Goedhart Bogesius.

Over de route

De route gaat langs bijzondere pareltjes in het gebied, niet alleen bijzondere bezienswaardigheden als de mooie muren in Stadskanaal, Museum Spoorlijn STAR, Klooster Museum in Ter Apel en de Sellingerbossen, maar ook langs minder bekende plekjes in de regio zoals de Lourdesgrot in Laudermarke of het Theater van de Natuur.

Tijdens de route worden verschillende suggesties gedaan voor een bezoek aan mooie lokale bedrijven, waarbij juist de kleine lokale, minder bekende bedrijven genoemd worden. Denk bijvoorbeeld aan Kwekerij ’t Ol Daip, Natuurslagerij De Woeste Grond of Theetuin MoeNieks.

De route geeft naast de mooie plekjes in Stadskanaal en Westerwolde ook veel historie en achtergrond over het gebied. Er zitten zelfs unieke verhalen in die in de regio te vinden zijn, maar die nog niet alom bekend zijn.

Deze route is vanaf zaterdag 16 april te rijden en kan geboekt worden op localgroningen.nl

Tweede nieuwe route Westerwolde

In de komende maand presenteert LocalGroningen in samenwerking met Zo Marketing een tweede nieuwe route door Westerwolde. Deze gaat starten in Oudeschans en eindigt in Bourtange.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

menu