‘Nedmag moonlight walk is evenement voor en met Veendammers’. Wandelfestijn is stijf uitverkocht

Dirk Jan Brouwer en Wim de Vries van Lions Club Veendam. Foto: Paul Abrahams 

De vierde editie van de Nedmag moonlight walk in Veendam werpt haar schaduw vooruit en het aftellen is begonnen. Het evenement vindt plaats op vrijdag 17 september.
Lees meer over
Veendam
Stadskanaal

De moonlight walk wordt wederom georganiseerd door de Lions Club Veendam. Vanwege de uitbraak van het coronavirus is de wandeling met een lengte van vijf kilometer langs de mooiste plekken van de Parkstad vorig jaar geschrapt.

Voorlopig groen licht gekregen

„Gelukkig hebben we na overleg met de gemeente Veendam voorlopig groen licht gekregen en de voorbereidingen zijn dan ook in volle gang”, vertelt Dirk Jan Brouwer. Hij is president van de Lions Club Veendam met iets meer dan 30 leden. „De definitieve vergunning is nog niet verstrekt, want iedereen houdt nauwlettend de cijfers van besmettingen en ziekenhuis opnames in de gaten. Er kan dus nog steeds op de rode noodknop worden gedrukt. Vanzelfsprekend hopen we dat het evenement in de buitenlucht over enkele weken gewoon door kan gaan.”

Uitverkocht

De eerste editie bracht zo’n 1100 wandelaars op de been en een jaar later stond de teller op 1200 namen op de startlijst. Twee jaar geleden werd de grens van 1500 deelnemers bijna aangetikt.

„Stiekem hadden we gehoopt om vorig jaar de grens van 2000 wandelaars te overschrijden”, vult Wim de Vries aan. Hij is voorzitter van de commissie moonlight walk. „Er ging echter een streep door het evenement en ook dit jaar wordt geen nieuw record gebroken. Vanwege de coronacrisis is namelijk plek voor maximaal 750 wandelaars. De moonlight walk is dan ook uitverkocht.

Het leeft enorm

Zowel Brouwer als De Vries vinden het niet vreemd dat er zoveel belangstelling is om mee te doen. „Het is een evenement voor en met Veendammers. Het leeft enorm. We krijgen best veel aanmeldingen van oud-inwoners die nog steeds een stevige band hebben met hun voormalige woonplaats. Deelname aan de Nedmag moonlight walk wordt ook vaak gecombineerd met een bezoek aan familie of vrienden.”

Efteling wachtsluis

Het aantal deelnemers is vergeleken met voorgaande jaren dus beperkt tot 750 en verder is vanwege de strenge regelgeving minder ruimte voor uitbundige activiteiten bij de start en de finish. De startgroepen zijn bovendien kleiner en ook wordt vanwege de 1,5 meter maatregel bij de start een heuse ‘Efteling wachtsluis’ gerealiseerd.

Ruim 20 acts

„Maar onderweg valt voor het ‘lange lint van wandelaars’ nog veel te genieten”, benadrukken Brouwer en De Vries. „We hebben ruim 20 acts vastgelegd. Van muziek tot theater. Een goochelaar en nog veel meer. Heel divers, voor jong en oud.”

Goed doel

De opbrengst van de Nedmag moonlight walk wordt wederom besteed aan een goed doel. „Deze keer houden we het dicht bij huis. We willen iets gaan organiseren voor ‘alle kinderen van Veendam’. Er zijn voldoende leuke ideeën, maar we moeten de puntjes nog wel even op de i zetten. Zodra meer bekend is, laten we het weten.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Veendam
menu