170 leerlingen Winkler Prins in Veendam leveren vrije middag in om cijfers op te halen

De winterschool-coördinatoren Pieterdine Schilthuis en Angela Jansen. Foto: Eigen foto

170 leerlingen van scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam zijn vrijdag gestart met de zogeheten winterschool. Zij geven de komende weken hun vrije vrijdagmiddag op om te worden bijgespijkerd in twee of drie vakken waarmee ze moeite hebben.
Lees meer over
Veendam

‘Door de intelligente lockdown hebben sommige leerlingen vorig schooljaar een achterstand opgelopen. Niet alleen in onze provincie, maar in heel Nederland’, lichten Angela Jansen en Pieterdine Schilthuis, coördinatoren van de winterschool, in een persbericht toe.

‘Daarom heeft de overheid een subsidie beschikbaar gesteld voor scholen die hun leerlingen willen helpen om een inhaalslag te maken. Dankzij deze subsidie kunnen we de winterschool organiseren voor leerlingen van de klassen 2 tot en met 6 van vmbo, mavo, havo en vwo.’

Deelname aan de winterschool is niet vrijblijvend

De leerlingen hebben zich zelf aangemeld en, in overleg met hun docenten, van te voren aangegeven waaraan ze willen werken. Dit gebeurt onder begeleiding van eigen docenten van Winkler Prins en studenten, veelal oud-leerlingen van de school.

Deelname aan de winterschool is niet vrijblijvend, stellen Jansen en Schilthuis. ‘De leerlingen moeten hard werken en dus echt gemotiveerd zijn. We hebben deelnemers die vieren moeten ophalen, maar ook leerlingen die van vijven zessen willen maken. Omdat het echt pittig is, verwennen we hen ook een beetje. In de pauzes krijgen ze thee of fris, fruit, koekjes, soep en broodjes.’

Nieuws

Meest gelezen

menu