Coalitie in Veendam lijkt elkaar opnieuw te vinden na verkiezingen: Gemeentebelangen, PvdA, D66 en VVD praten samen verder

Het gemeentehuis in Veendam. Foto: DvhN

Er lijkt na de gemeenteraadsverkiezingen van maart weinig te gaan veranderen in de gemeenteraad van Veendam. De huidige coalitie van Gemeentebelangen, PvdA, D66 en de VVD gaan samen verder praten over de vorming van een nieuwe college.
Lees meer over
Veendam

Dat is de conclusie naar aanleiding van de gesprekken die Gemeentebelangen als grootste fractie voerde met de politieke partijen in de gemeente Veendam. Gemeentebelangen veroverde in maart 7 zetels, de PvdA kreeg er 5, D66 en de VVD eindigden beide op één zetel. Er is niet gesproken met Veuruutkiek (VUK), dat twee zetels heeft. Zij zijn niet op de uitnodiging voor een gesprek ingegaan.

‘De gesprekken zijn constructief en in een goede sfeer verlopen’, meldt informateur Henk Jan Schmaal (GB). ‘De partijen hebben aangegeven tevreden te zijn over de behaalde resultaten over de afgelopen vier jaar. Deze combinatie kan, met 14 van de 21 zetels, rekenen op een breed draagvlak. De vier partijen hebben het vertrouwen in elkaar uitgesproken en gaan samen verder praten.’

Brede discussie

Tijdens de gesprekken is de behoefte naar voren gekomen voor een brede discussie over een aantal thema’s, zoals burgerparticipatie, dienstverlening en de omgangsvormen. Tijdens de gemeenteraadsvergadering op dinsdag 19 april vindt hierover een discussie plaats met de gehele raad.

Nieuws

menu