Eerste paal Bruggemaheerd in Veendam de grond in. Appartementencomplex krijgt gemêleerd gezelschap aan bewoners. 'Van starters tot aan pensionado’s'

Geert (links) en Lamberth samen op de bouwplaats waar straks de Bruggemaheerd staat. Foto: Peggy Kral

De eerste paal ging afgelopen vrijdag officieel de grond in. Hiermee start de bouw van het nieuwe appartementencomplex Bruggemaheerd op de hoek van de Jacob Bruggemalaan en het Beneden Oosterdiep in Veendam.

Na een felle brand tijdens de jaarwisseling in 2019/2020 lag het terrein braak. Althans nadat het overgebleven puin was geruimd van het afgebrande winkelpand en een woning. Aan deze treurige aanblik komt nu een eind.

Nadat de grond bouwrijp werd gemaakt, werd vrijdag het officiële startsein voor de bouw gegeven. Onder toeziend oog van Geert Hulshof van Hofstra en Hulshof Bouw en makelaar Lamberth Ackerman werd de eerste betonpaal gestort.

In totaal gaan er 84 palen van zo’n vier meter diep de grond in. Dit alles om een goede basis te vormen voor het nieuwe appartementencomplex.

„Dat bestaat uit 17 vrijwel gelijke woningen”, vertelt Geert Hulshof opgetogen. „De meeste zijn ook al verkocht en het wordt een heel mooie gemêleerd gezelschap aan bewoners. Van starters tot aan pensionado’s. De jongste koper is van 1998.”

De nieuwe bewoners wonen straks gasloos. Naar verwachting kunnen ze volgend jaar rond deze tijd hun nieuwe woning betrekken. Op de begane grond is er voor iedere bewoner parkeergelegenheid. Eveneens wordt er een lift geïnstalleerd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Veendam
menu