GemeenteBelangen, PvdA, D66 en VVD sluiten akkoord en vormen ook komende vier jaar coalitie in gemeente Veendam: 'Er is veel vertrouwen'

De huidige coalitie neemt ook de komende jaren zitting in het gemeentehuis van Veendam. Foto: DvhN Pieter Broesder

Gemeentebelangen, PvdA, D66 en de VVD vormen de komende vier jaar een coalitie in de gemeente Veendam. De vier partijen onderhandelden de voorbije weken over een coalitieakkoord. Donderdagmiddag zijn de handtekeningen gezet.
Lees meer over
Veendam

Het akkoord betekent een voortzetting van de huidige coalitie. Henk Jan Schmaal (Gemeentebelangen), Ans Grimbergen (PvdA), Bert Wierenga (VVD) en Annelies Kleve (D66) zijn door de partijen voorgedragen als wethouders. De installatie van de kandidaat-wethouders zal plaatsvinden tijdens de raadsvergadering van 23 mei. Dan wordt ook het coalitieakkoord aangeboden en besproken door de gemeenteraad.

,,Al snel na de verkiezingen was duidelijk dat de vier fracties die in de voorbije bestuursperiode in de gemeenteraad van Veendam een coalitie vormden hun samenwerking in de periode 2022-2026 voort wensten te zetten”, legt formateur Bert Wassink uit.

,,Ook was er tevredenheid over de samenwerking van de zittende wethouders. De afgelopen weken zijn benut om ambities voor de komende jaren te formuleren en prioriteiten te bepalen. Dat werk heeft geresulteerd in het vandaag ondertekende coalitieakkoord. Er is groot vertrouwen dat eensgezind verder kan worden gewerkt aan een goede toekomst van Veendam”, aldus Wassink.

Nieuws

menu