GemeenteBelangen Veendam presenteert kandidatenlijst. Wethouder Henk Jan Schmaal is wederom verkozen tot lijsttrekker

Lijsttrekker Henk Jan Schmaal. Foto: GemeenteBelangen Veendam

Tijdens de algemene ledenvergadering heeft GemeenteBelangen Veendam haar kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Met 30 kandidaten, drie meer dan in 2018, is een goed gevulde lijst met veel kennis, ervaring en enthousiasme gepresenteerd. Lijsttrekker is wederom de huidige wethouder Henk Jan Schmaal.
Lees meer over
Veendam

GemeenteBelangen is tevreden over de lijst met bekende en minder bekende inwoners van Veendam, Wildervank, Zuidwending, Ommelanderwijk en Bareveld. De top 10 is een stevige fractie met veel ervaring, expertise en dossierkennis. Aangevuld met nieuwe gezichten die al enige tijd meedraaien in de (schaduw) fractie zoals Robert de Jonge en Grieto Visser. Verder is er jong en aanstormend talent in de persoon van de 17-jarige Jamie Boomstra, waarmee de jeugd haar eigen stem heeft binnen de fractie.

Actief en betrokken

Ook is onafhankelijk raadslid en voormalig Groen Links fractievoorzitter Trevor Mooijman toegevoegd. „We zijn blij met zijn enthousiasme, ervaring en verfrissende kijk op het klimaatbeleid. Het geeft ook aan hoe breed en open onze fractie is, waar zonder vooringenomen standpunten, de discussie gevoerd kan worden. Dat is de kracht van een lokale partij”, aldus fractievoorzitter Christel Knot. „Onze kandidaten staan midden in de samenleving, zijn actief in verenigingen en betrokken bij het wel en wee in onze gemeente.”

Trots op behaalde resultaten

GemeenteBelangen maakt inmiddels 20 jaar deel uit van het college van burgemeester en wethouders. „We zijn trots op de behaalde resultaten, maar zijn ook nog lang niet klaar. We willen verder aan de slag met het bouwen van woningen voor iedere beurs, het zorgen voor een veilige en aantrekkelijke leefomgeving, voldoende sport- en recreatieve voorzieningen en zoveel mogelijk mensen laten participeren door werkgelegenheid en bedrijvigheid te stimuleren.

We zien al mooie resultaten de afgelopen jaren, zoals de vernieuwing van onderwijs en sport en ook bedrijven die specifiek voor Veendam kiezen. Daar zijn we trots op”, vertelt wethouder Henk Jan Schmaal. Hij blijft zich als wethouder inzetten voor het creëren en behouden van voorzieningen en het aantrekken van bedrijvigheid naar Veendam.

Behouden van voorzieningen

Het behouden van voorzieningen en het zoveel mogelijk voorkomen van bezuinigingen op sport, cultuur, verenigingen en buurthuizen is en blijft een speerpunt van GB. Veendam is als zelfstandige gemeente nog steeds financieel stabiel en staat er relatief goed voor. Dat heeft zelfs ruimte voor investeringen in bijvoorbeeld de sport- en leercampus bij het stadion gegeven.

Top 10 kandidaten

De top 10 kandidaten van GemeenteBelangen zijn achtereenvolgens Henk Jan Schmaal (wethouder), Christel Knot (fractievoorzitter), Robert de Jonge, Job Westerhuis, Bert Huizenga, Martine Zweerts de Jong, Nick van Woerkom, Grieto Visser, Bert Kraan en Trevor Mooijman.

Nieuws

menu