Jon van Eerd kruipt nog eenmaal in de huid van Harrie Vermeulen: Zo vader zo zoon is 20 december te zien in vanBeresteyn

Jon van Eerd is voor laatste keer Harrie Vermeulen. Foto: Axel Drenth

Harrie Vermeulen, dé creatie van acteur Jon van Eerd is terug. In de nieuwe voorstelling ‘Zo vader zo zoon’ staat een vader-zoonrelatie centraal. Na vijftien voorstellingen heeft de acteur, zanger, schrijver en theaterproducent besloten te stoppen met de creatie van Harrie. Het stuk is onder meer op dinsdag 20 december te zien in cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam.
Lees meer over
Veendam

Voor acteur en schrijver Jon van Eerd was zijn creatie van Harrie Vermeulen een voortdurende bron van inspiratie. “Vorig jaar in de voorstelling ‘Harrie neemt de benen’ had Harrie een neef. Toen ik die voorstelling aan het schrijven was, had ik al het idee dat het heel leuk zou zijn als Harrie een zoon had”, vertelt Jon van Eerd. „Dan begint het te borrelen en te bubbelen en na anderhalf, twee jaar later is daar de voorstelling ‘Zo vader zo zoon’.” Dat schrijven doet Jon veel op de achterbank van de auto. “Tijdens een tournee zijn we natuurlijk veel onderweg en met files helemaal. Ik laat me rijden en kan zo die verloren tijd gebruiken om te schrijven.”

Harrie Vermeulen toe aan wat rust