Kinderen laten met bloembollen oude begraafplaats bloeien

Een groep scholieren van obs De Sleutel in Wildervank plantte gisteren 3000 bloembollen op de monumentale begraafplaats. Foto: Harry Tielman

Lees meer over
Veendam

Liefst 1500 sneeuwklokjes en 1500 krokussen zorgen komen voorjaar voor een ware bloemenzee rond het oudste cultuurmonument van de gemeente Veendam: het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum Wildervank.

Donderdagmorgen werden de bloembollen geplant door 52 schoolkinderen van obs De Sleutel in Wildervank. Veilig in kleine groepjes en met voldoende afstand tot elkaar gingen ze op de monumentale begraafplaats bij de oude kerk aan de slag.

Markante geschiedenis

De leerlingen uit de groepen 7 en 8 werden begeleid door vrijwilligers die ook het cultuurcentrum en de begraafplaats onderhouden. Ze kregen ook iets te horen over de markante geschiedenis van het oude gebouw uit de zestiende eeuw.

Fenna Pomp, die met echtgenoot Jaap de vrijwilligers aanstuurt die het oude kerkhof beheren, wist een aantal spannende verhalen te vertellen. De bloemenbollenactie is deel van een project dat is opgezet tot behoud van het veenkoloniale landschap. Riek Guikema van Landschapsbeheer Groningen legde de kinderen meer uit over het over het project en vertelde wat er de afgelopen jaren al is gebeurd.

Nieuws

menu