Koninklijke eer voor Jaap en Fenna uit Wildervank, vooral bekend van hun inzet voor het kerkhof bij de Margaretha Hardenbergkerk

De versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Foto: Archief/ ANP

Jaap Pomp en Fenna Pomp-de Wit uit Wildervank hebben donderdag een koninklijke onderscheiding gekregen. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Lees meer over
Veendam

Voor hun ,,jarenlange inzet en betrokkenheid voor de maatschappij”, lichtte burgemeester Berry Link toe. Hij speldde het echtpaar de bijbehorende versierselen op.

Dit gebeurde tijdens een lunchbijeenkomst voor vrijwilligers in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank. Een passende locatie, omdat het echtpaar Pomp al vele jaren een groep vrijwilligers aanstuurt die het kerkhof bij de Margaretha Hardenbergkerk opknapt.

‘Verjaardagen van kinderen worden niet vergeten’

Daarnaast zetten Jaap en Fenna Pomp zich in voor hun directe woonomgeving. Link: ,,De speeltuin is jarenlang onderhouden door het echtpaar en ieder jaar komen de kinderen uit de buurt paaseieren zoeken. Verjaardagen van de kinderen in de buurt worden niet vergeten en rond 5 december zorgt het echtpaar ervoor dat bij elke deur de goedheiligman iets achterlaat met een persoonlijk gedicht.”

Verder heeft het echtpaar zich onder meer ingezet voor handbalvereniging Aeolus en Stichting Jumelage.

Nieuws

menu