Ommelanderwijk plant 15.000 bloembollen (ter compensatie van overlast bij verdubbeling N366)

Foto: Peter Panneman

Inwoners van Ommelanderwijk hebben zaterdag 15.000 bloembollen geplant. De werkzaamheden werden gecoördineerd door Dorpscoörporatie Ommelanderwijk, die de bloembollen had gekregen van de provincie Groningen. Ter compensatie van de overlast bij de werkzaamheden aan de provinciale weg N366

De N336 is tussen Veendam en Pekela, als onderdeel van het project N366 Veilig, verdubbeld. Omdat tijdens de wegwerkzaamheden veel sluipverkeer door onder andere Ommelanderwijk reed, werd (vooraf al) een zogeheten groencompensatie afgesproken.

Met het beschikbaar stellen van 200 vierkante meter aan bloembollen draagt de provincie Groningen bij aan het vergroten van de biodiversiteit in Ommelanderwijk. Bovendien is gekozen voor bloemen die natuurlijke vijanden van bijvoorbeeld de eikenprocessierups en de buxusmot aantrekken.

Bloembollen op verschillende plekken in het dorp

De bloembollen werden zaterdag op verschillende plekken in het dorp gepoot. Vanwege de coronabeperkingen werd per locatie steeds met twee, via Facebook geworven, mensen tegelijk gewerkt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Veendam
menu