Oud-Veendam voetbalt tegen Gieterveen. Angelo Cijntje: ‘Met voormalige ploeggenoten tegen een balletje trappen is hartstikke leuk, maar ik wil de wedstrijd wel graag winnen’

Angelo Cijntje in een shirt van BV Veendam uit 2004. Foto: Paul Abrahams 

De voetbalvereniging Gieterveen bestaat 60 jaar. Het jubileum wordt vrijdag 3 en zaterdag 4 juni op gepaste wijze gevierd. Het spits van het programma wordt vrijdagavond om 19.00 uur afgebeten. Dan speelt Gieterveen op sportpark De Hoogkamp tegen oud-Veendam. Een toegangskaartje kost 5 euro.
Lees meer over
Veendam
Aa en Hunze
Kanaalstreek
Veendammer

Een flink aantal helden van De Langeleegte komt in actie. Zoals onder (veel) meer Gerard Wiekens, Erwin Buurmeijer, Grads Fühler, Marnix Kolder (all time topscoorder van Veendam met 94 doelpunten), Guus de Vries, Martin Drent, Armand Mac Andrew en Angelo Cijntje.

Daar maak ik tijd voor vrij

„Ik ben een tijdje geleden gebeld door Jan Korte of ik vrijdag 3 juni beschikbaar was en of ik het leuk vond om mee te voetballen”, vertelt de 41-jarige inwoner van Veendam. „Natuurlijk ben ik van de partij. Daar maak ik zelfs tijd voor vrij. Het is hartstikke leuk om al die oud-ploeggenoten weer eens te ontmoeten. Dat gebeurt eerlijk gezegd te weinig. Ik kijk daarom echt uit naar die wedstrijd. Weer samen voetballen en oude herinneringen ophalen. Ik denk dat zodra we elkaar de handen schudden de eerste verhalen al worden verteld, de eerste grappen worden gemaakt. Zeker weten. Heerlijk, daar kan ik me al op verheugen.”

Het team van oud Veendam wordt vrijdagavond 3 juni begeleid door de trainers Joop Gall en Jouke Faber.

Voetballen niet verleerd

„Met oud-ploeggenoten tegen een balletje trappen is hartstikke leuk, maar ik wil de wedstrijd wel graag winnen”, verklapt Angelo. „Zelf ben ik fit, maar ik weet niet hoe het met de conditie van de andere spelers is gesteld. Zeker is dat we het voetballen nog niet zijn verleerd. Ik hoop dat veel fans van vroeger een kaartje gaan kopen en dat het publiek kan genieten van een leuke wedstrijd. En het zou mooi zijn als we na de wedstrijd tegen Gieterveen in de komende tijd nog vaker tegen andere teams kunnen spelen.”

Tof weekend

Na afloop van het duel stapt Angelo in de auto richting Twente. „Ik ben trainer van Veendam 1894 onder 13 en dat team speelt komend weekend een toernooi in Losser. De spelers en begeleiders overnachten daar vrijdag al. Ook daar wil ik graag bij zijn en gelukkig is dat allemaal mogelijk. Het wordt wat dat betreft een tof weekend.”

Nieuws

Meest gelezen

menu