Programma feestweek in Wildervank staat in de steigers. Dertien onderdelen gaan alleen door als zich voldoende vrijwilligers aanmelden

De plannen voor de feestweek worden toegelicht. Foto: Henk Drenth

Vorige week vond in Het Raadhuis een eerste informatieavond plaats over het organiseren van de feestweek voor het 375-jarig bestaan van Wildervank. De initiatiefnemers zijn Henk Robben, André Roossien, Klaas Regien, Rob Muizer en Hans Becherrer. De informatieavond werd bijgewoond door betrokken ondernemers, vrijwilligers en mensen uit de sportsector.
Lees meer over
Veendam

De initiatiefnemers hadden 80 uitnodigingen de deur uitgedaan. De opkomst was met ongeveer 50 belangstellenden minder dan verwacht. Een verschil met vijfentwintig jaar geleden. Maar vanwege corona is er ook een tamelijk late start. De feestweek is vanaf 13 tot en met 19 juni.

Voor het organisatiecomité hebben zich negen personen aangemeld. Er zijn twee aanmeldingen als bestuurslid. Daarmee bestaat het comité momenteel uit elf mensen. Naar versterking van het bestuur wordt nog gezocht voor een bestuur van zeven personen en vijftien vrijwilligers.

Dertien onderdelen

Op woensdag 9 maart komen de vrijwilligers weer bij elkaar voor het vormen van een organisatiecommissie. En kan er worden begonnen met het samenstellen van het conceptprogramma. Waarbij ieder commissielid een specifieke taak krijgt. Er is voor de gehele week een programma met dertien onderdelen voor jong en oud.

Er mag alvast iets uit de doeken worden gedaan. Wildervank heeft twee getalenteerde internationale circusartiesten die hun medewerking gaan verlenen. Waarbij de jeugd mee mag doen. Een jaarmarkt ontbreekt uiteraard niet in de plannen. Ondernemers van Wildervank krijgen er een plek, en wellicht ondernemers van buiten. Met kramen vanaf de Grote kerk tot voor de voormalige Margaretha Hardenberg kerk (thans cultuurcentrum).

Scheepsjoagen

Met het voor één keer terughalen van het befaamde scheepsjoagen gaan oude tijden herleven. Met het traject tussen de beide kerken in. Men wil ook proberen of er in het Oosterdiep een versierde botenparade plaats kan vinden. Watersportbedrijf Vertrouwen heeft al toegezegd mee te willen werken. Het zou wellicht mooi zijn als ook de bruggen weer mooi versiert kunnen worden.

Binnen activiteiten kunnen verdeeld worden in de vier cafés Huize Bareveld, het MHC Cultuurcentrum, Het Raadhuis en in Dorpshuis Bijleveld. De Film- en videogroep gaat de dorpsfilm van oud Wildervank vertonen.

Paardentram

In Het Raadhuis gaat de Wildervankster band R.U.W. (Rock uut Wildervank) covers spelen uit de jaren 60, 70, 80 en 90. In Huize Bareveld vinden voor ouderen kegelwedstrijden plaats. Ze worden met een rit van de paardentram van huis gehaald naar Bareveld, en ook weer naar huis gebracht. Draaiorgel Zwarte Dorus zal ook weer van de partij zijn.

Muziekkoepel

Vanuit het publiek werd het jammer gevonden dat de muziekkoepel niet meer in gebruik is. De gemeente wil niet dat er daar muziekoptredens plaatsvinden. Maar misschien kan er voor een avond een uitzondering worden gemaakt. Voor beginnende bandjes of een koortje.

Op het sportpark zal er met een gekostumeerd voetbaltoernooi veel hilariteit zijn. Er komt een waterspektakel voor de jeugd, en een viswedstrijd. Ook de kermis zal weer aanwezig zijn. Een oldtimer treffen met auto’s, motoren en oude tractoren zal de nodige bekijks geven. De boeren gaan de deuren open zetten tijdens een fiets- en een motortoertocht van boerderij naar boerderij.

Vrijwilligers

Om alle dertien onderdelen uit het conceptprogramma te realiseren zijn er meer mensen nodig. Het streven is om de feestweek van maandag tot en met zondag te laten plaatsvinden. Mocht het niet lukken om voldoende vrijwilligers bij elkaar te krijgen gaat de week ingekort worden met woensdag tot en met zondag. Dat betekent wel dat er activiteiten moeten vervallen.

Nieuws

Meest gelezen

menu