SP Veendam: 'Huurders betalen de rekening van de coronacrisis'

Foto: Pixabay.

SP Veendam wil dat het Veendammer college er bij verhuurders op aandringt dit jaar voor nul procent huurverhoging te kiezen. De fractie diende hier maandagavond samen met de PvdA een motie over in.
Lees meer over
Veendam
Nieuws Veendammer

Huurders in de gemeente Veendam kampen volgens de SP al jaren met te hoge huren die elk jaar blijven stijgen, tegenover achterstallig onderhoud en hoge servicekosten. Ruim zeventig huurders uit de gemeente meldden zich bij het meldpunt sp.stopdehuurverhoging.nl.

,,Huurders die heel graag in Veendam wonen, maar klaar zijn met stelselmatige huurverhoging waar ze niets voor terugkrijgen”, zo stelt SP-fractievoorzitter Harry Schoonewille.

Naast kritiek op de huurverhoging heeft Schoonewille ook begrip voor de woningcorporaties. ,,We vragen een huurstop van de corporaties en tegelijkertijd bieden we aan om samen de strijd tegen de verhuurdersheffing aan te gaan. Een oude crisismaatregel die als een strop om de nek van de corporaties zit en hoognodige investeringen in de woningen tegenhoudt.”

De ene huurder betaalt de huur van de ander

Een poging om alle fracties achter de motie te krijgen strandde tijdens de vergadering maandagavond: alleen PvdA, Vuk en GroenLinks betuigden steun. Schoonewille: ,,De PvdA-wethouder ontraadde de motie namens het college. Uit gesprekken met woningcorporatie Acantus zou blijken dat een huurverhoging van tweeënhalf procent nodig is om de lasten voor de woningcorporatie te kunnen dragen als andere huurders in financiële huurnood raken. Met andere woorden: de ene huurder betaalt de huur van de andere huurder. Wie betaalt hier nu de rekening van de coronacrisis?”

Nieuws

Meest gelezen

menu